Olajfinomító ellen tiltakoznak a Kanári-szigeteken

Vágólapra másolva!
Szennyezetté válhat a tenger a turistaparadicsomnak számító Kanári-szigetek körül. Ettől tartanak a helyi halászok, idegenforgalmi szakemberek és a környezetvédők is, miután a spanyol kormány engedélyt adott egy kőolajfinomító cégnek, hogy próbafúrásokat kezdjen a szigeteken.
Vágólapra másolva!

A spanyol kormány engedélyt adott egy olajfinomító cégnek, hogy talajkutatásokat kezdjen a Kanári-szigeteken. A Repsol cég emberei a tengerpart tíz kilométeres szakaszán térképezik fel, hogy mennyi olaj rejtőzik több ezer méterrel a felszín alatt.

A környezetvédők és az idegenforgalmi szakemberek attól tartanak, hogy a szigetcsoport két szigetét, Lanzarotét és Fuerteventurát teljesen tönkretehetik a tervezett létesítmények - írja az il Nuovo internetes lap. A környezetvédők a szigetek egyedülálló flórája, a delfinek, bálnák, tengeri teknősök miatt aggódnak, mások attól félnek, hogy a turisták nem keresik fel többé a nyaralóhelyeket. A halászok ugyancsak tiltakoznak.

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezete műholdas felvételekkel bizonyította, hogy a legkomolyabb biztonsági előírások betartása ellenére mindenütt azok a tengerszakaszok a legszennyezettebbek, amelyek közelében olajfinomítók működnek és tankhajók járnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!