A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szexdrog-terjesztőket fogott az FBI

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok felszámoltak négy olyan hálózatot, amelyek a gyanútlan nők elkábítására szolgáló, úgynevezett szexdrogokat árusítottak az interneten.
Vágólapra másolva!

A hatóságok elsősorban a GHB nevű drog kereskedőit keresték. Ez a színtelen, szagtalan kábítószer olyan szintű eszméletvesztést és emlékezetkiesést okoz, hogy elszenvedői még annak sincsenek tudatában, ha szexuális kapcsolatot létesítenek. Ezért főként olyan férfiak vásárolták a GHB-t, akik a kábítószert alkalmi partnerük italába cseppentve nemi erőszakot akartak elkövetni.

A szövetségi nyomozóiroda (FBI) és a vele együttműködő rendőrség a két éves nyomozás eredményeként négy olyan hálózatot számolt fel, amelyek interneten keresztül árusították a nemi erőszak-drognak is nevezett GHB-t. A hatóságok több mint száz kereskődeket tartóztattak le, és hatalmas mennyiségű, 25 millió adagnak megfelelő kábítószert foglaltak le. A dílerek a drogot nyomtatóba való tintapatronnak, illetve tisztítószereknek álcázva hirdették weboldalaikon, az interneten azonban gyorsan elterjedt, hogy valójában milyen áruról is van szó. A nyomozás azt is kiderítette, a GHB elsősorban a tinédzserek és a fiatal férfiak között volt népszerű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!