Medgyessy meghívta Romano Prodit

Vágólapra másolva!
Medgyessy  Péter miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Romano Prodival, az Európai Bizottság elnökével. Medgyessy felvetette, hogy Prodi személyes jelenléte erősítené az áprilisi népszavazás sikerét. Ennek érdekben az elnököt meghívta márciusra Magyarországra .
Vágólapra másolva!

A telefonbeszélgetésről a Miniszterelnöki Hivatal közleményben számolt be. Eszerint a megbeszélésen a magyar kormányfő ismertette az április 12-i csatlakozási népszavazás előkészületeit és tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét a tervezett uniós kampányról. Romano Prodi kifejezte meggyőződését, hogy a népszavazás sikeres lesz. Medgyessy Péter beszámolt arról, hogy bár az EU-csatlakozás támogatóinak aránya az elmúlt időszakban némileg apadt, a szavazni szándékozók között a csatlakozás támogatottsága megközelíti a 70 százalékot. Felvetette, hogy az Európai Bizottság elnökének személyes jelenléte erősítené a népszavazás sikerét. Ennek érdekben Romano Prodi meghívást kapott egy márciusi magyarországi látogatásra.

Európai Bizottság/nagyvilag/20030113europai2.htmlRomano Prodi/nagyvilag/20030116romano.html

A miniszterelnök az iraki helyzet kapcsán arról tájékoztatta a Bizottság elnökét, hogy Magyarország továbbra is a békés megoldás elkötelezett híve. "Magyar miniszterelnökként minden körülmények között országom biztonságát tartom szem előtt" - közölte Medgyessy. A nyolcak leveléről elmondta, hogy az aláírók szándéka a békés megoldás és az egységes európai álláspont kialakítása volt. Romano Prodi aggodalmának adva hangot, hogy a levél nyomán olyan közvélekedés alakult ki, mely nézeteltérés látszatára utal, egyetértett a párbeszéd szükségességével és egységes európai álláspont kialakításának elsődleges fontosságáról beszélt a kül- és biztonságpolitikában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!