A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Parlamenti választás Észak-Koreában

Vágólapra másolva!
Öt év után ismét választásokat tartanak a kommunista Észak-Koreában. Legutóbb egyhangú szavazáson nyert a párt és jelöltjei, igaz ellenfél és ellenjelölt nem volt. A helyi sajtó felszólította a lakosságot, hogy menjenek el szavazni és fejezzék ki hűségüket a vezető, Kim Dzsong Il iránt.
Vágólapra másolva!

Nem tartogat meglepetést a vasárnapi parlamenti választás Észak-Koreában, ahol Kim Dzsong Il elnök teljes személyes ellenőrzést gyakorol az ország fölött. Az államfő, a nagyhatalmú Nemzetvédelmi Bizottság vezetője a jelöltek élén szerepel és újjáválasztása bizonyosra vehető - jelentette az AP.

A Legfelsőbb Népi Gyűlés 687 tagját és a regionális népi gyűlések 29 ezer tagját választják meg a sztálinista ország lakói. Ez az első választás 1998 óta, és a sajtó határozott hangon szólította fel a lakosságot, hogy "egy emberként" menjen el voksolni, így fejezve ki "forradalmi lelkesedését, állampolgári öntudatát és hűségét Kim Dzsong Il iránt". A merőben formális szerepre kárhoztatott phenjani parlament évente egy-két alkalommal ül össze, hogy jóváhagyja a költségvetést és az állampárt főbb döntéseit.

A ma 61 éves Kim Dzsong Il a legutóbbi, 1998 júliusában tartott választásokon megerősítette pozícióját azzal, hogy kiszorította a hatalomból agg, 80 éven felüli politikusok egy csoportját - mutat rá az APF. Öt éve Kimet jelöltként ajánlották mind a 687 választókerületben, de végül csak a 666. körzetben jegyezték be. Az 1998-as választáson minden körzetben csak egyetlen jelölt indult, s a hivatalos adatok szerint 99,85 százalékos részvétel mellett valamennyien a szavazatok 100 százalékával győztek.

Az AP szerint nem tudni, hogy mikor teszik közzé az észak-koreai választás "eredményét".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!