A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ezreket akartak megölni Jordániában a terroristák

Vágólapra másolva!
Több ezer áldozata is lehetett volna annak a merényletnek, amelyet Jordániában leplezett le a titkosszolgálat. Az összeesküvés több feltételezett résztvevőjét őrizetbe vették, nagy mennyiségű robbanóanyagot foglaltak le a hatóságok. Az amerikai külügyminisztérium szerint az USA ammáni nagykövetsége volt a célpont.
Vágólapra másolva!

Abdullah jordániai király szerint több ezer áldozata is lehetett volna annak a tervezett merényletnek, amelyet országában készültek elkövetni terroristák. A jordániai hatóságok több embert már elfogtak, egy személyt azonban még mindig keresnek az ügyben. Hivatalos bejelentések szerint ugyanakkor az elmúlt két hétben letartóztatták a merényletet tervező társaság összes tagját, és nagy mennyiségű robbanószert is lefoglaltak.

Az uralkodó levélben köszönte meg országa titkosszolgálatának, hogy felfedték a merénylet terveit és tervezőit. Abdullah király szerint az ország "különlegesen veszélyes napokat élt át". "Ám a kiváló védelem meghiusította ezeknek a bűnözőknek a terveit, és megmentette több ezer polgár életét, egy olyan bűncselekmény elől amelyet még soha nem tapasztaltak a királyságban" - közölte.

A király arra nem tért ki, hogy melyik terrorista csoportot feltételezik a tervezett merénylet mögött, ám az amerikai külügyminisztérium szerint az összeesküvés az al-Kaida műve. Az amerikaiak úgy vélik, hogy országuk ammáni nagykövetsége volt a célpont - jelentette a BBC News.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!