A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Terrortámadást hiúsítottak meg Jordániában

Vágólapra másolva!
Az ammáni amerikai nagykövetség és a jordániai hírszerzés központja ellen tervezett nagyszabású vegyi- és mérgesgáztámadást egy terrorista az al-Kaida terrorszervezet iraki hadműveleti főnökének parancsára.
Vágólapra másolva!
Videó a tervezett merényletről, illetve annak meghiúsításáróljavascript:open_doc('http://origo.hu/player/index.html?video=http://ondemand.video.t-online.hu/origo/hirek/reuters/Merenylok_Jordania.wmv&tipus=hirek&adatok=Jordánia megúszta',560,495);

A jordániai állami televízió hétfő este sugározta az őrizetbe vett gyanúsított vallomását. A hatóságok már korábban bejelentették, hogy tudnak a terrortámadás tervéről, amelynek a részletei azonban csak a most közölt vallomásból derültek ki.

Azmi Dzsajjúszi a húszperces adásban elmondta: Irakban találkozott Abu Muszab az-Zarkavival, hogy megtervezzék az utóbb meghiúsult terrorcselekményeket, amelyek az ammáni hatóságok szerint akár 80 ezer halálos áldozatot is követelhettek volna. Amerikai gyanú szerint a jordániai állampolgárságú Zarkavi áll az Irakban Szaddám Huszein volt elnök bukása óta elkövetett terrorcselekmények mögött. A férfi fejére 10 millió dolláros vérdíjat tűztek ki az Irakban állomásozó koalíciós erők.

Mint azt a jordániai biztonsági erők illetékese az állami televízióban elmondta, a rendőrség megölte, illetve őrizetbe vette a támadás végrehajtására készülő terroristasejt tagjait, és lefoglalt egy 20 tonna robbanóanyaggal megrakott teherautót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!