A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szibériába küldtek átnevelésre egy fiút a németek

Vágólapra másolva!
Nevelési célzattal Szibériába küldtek egy 16 éves diákot a német hatóságok, aki korábban több erőszakos bűncselekményt követett el. A házban, ahol lakik, nincs folyóvíz, saját maga vágja a fát és neki kellett gondoskodnia az udvari vécé megépítéséről is.
Vágólapra másolva!

A diák gondozójával együtt a nyár vége óta tartózkodik Szibériában egy lapértesülés szerint. A hatóságok által "élménypedagógiai intézkedésnek" nevezett távollét kilenc hónapig tart, és annak mintegy felét a diák már letöltötte. A sajátos büntetést elrendelő, a fiatalkorúakkal foglalkozó giesseni hivatal nem közölte, hogy német vagy Németországban élő külföldi fiatalról van-e szó.

A giesseni hivatal illetékese a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, hogy a diák "rendkívül ingerszegény" környezetben, egy távoli kis szibériai faluban él. A házban nincs folyóvíz, és az ottani körülményeknek megfelelő, jellegzetes vécét az udvaron magának kellett építenie. "Ott nincs televízió, nincs internet, nincs semmi olyan, ami kizökkenthetné a fiút a normális életből." Fát is saját magának kell vágnia, ha be akar fűteni a szobájában. A jelenlegi rendkívül kemény hidegben napi 2,5 kilométert kell megtennie ahhoz, hogy eljusson a számára kijelölt iskolába.

Stefan Becker a körülményeket úgy jellemezte, hogy azokhoz hasonló Németországban a harmincas években volt. A giesseni nevelő úgy vélekedett: a rendkívül nehéz feltételek és a mindennapos kemény fizikai munka remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a diák képes lesz megfékezni saját agresszivitását. Elmondása szerint az érintett fiatal évek óta több erőszakos bűncselekményt követett el, nevelőit és diáktársait számtalanszor tettlegesen bántalmazta. Sem az iskolában, sem a nevelőotthonban, sem pedig a pszichiátrián nem bírtak vele.

Ez az átnevelési módszer napi 150 euróba kerül, ami egyharmada annak, mint ha Németországban foglalkoznának vele. Becker azt mondta, egyedi esetről, és semmi esetre sem holmi szankcióról, hanem "élménypedagógiai" intézkedésről van szó. Hazatérése után lassan és fokozatosan igyekeznek visszaszoktatni majd a fiút az "ingergazdagabb" környezetbe.

Hessenben január végén tartanak tartományi parlamenti választásokat. Roland Koch konzervatív tartományi miniszterelnök kampánya középpontjába a fiatalkori bűnözés elleni intézkedések szigorítását helyezte. Saját és a helyi CDU népszerűsége azóta fokozatosan csökken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!