A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lelőttek egy keresztény papot Bagdadban

Vágólapra másolva!
A szíriai ortodox papot lakása közelében gyilkolták meg Bagdad központjában szombaton. A merénylők gépkocsiból adtak le lövéseket Adel Juszifra, majd elmenekültek a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Juszif a szíriai ortodox egyház papja volt, amely egy damaszkuszi székhelyű ókeleti egyház - közölte Emmánuel Delly babiloni káld pátriárka, Bagdad érseke. Irakban a közelmúltban egy káld főpapot is meggyilkoltak. Paulosz Faradzs Rahho káld katolikus érseket február 29-én rabolták el az észak-iraki Moszulban egy templom elől, mise után. Sofőrjével és két kísérőjével már akkor végeztek. Az érsek földi maradványait két héttel később, március közepén találták meg a város közelében.

XVI. Benedek pápa szombaton táviratban fejezte ki mély részvétét a bagdadi szír ortodox érseknek az újabb tragikus esemény kapcsán, s újólag felhívást intézett az irakiakhoz, hogy találják meg a békéhez vezető utat, hogy igazságos és toleráns társadalmat építhessenek fel. A vatikáni rádió által idézett távirat szerint a római katolikus egyház feje imádkozni fog a meggyilkolt papért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!