A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb fiatalt késeltek meg Londonban

Vágólapra másolva!
Megkéseltek egy 18 éves fiatalt Londonban csütörtök este, a fiú belehalt sérüléseibe. Az év eleje óta ő a huszonegyedik megkéselt áldozat, ezért a brit kormány radikális intézkedéseket vezetett be: késelések börtönben ülő elkövetőihez, és kórházban ápolt áldozataihoz küldik azokat, akiknél az utcán kést találnak.
Vágólapra másolva!

Újabb fiatalt késeltek meg Londonban csütörtökön. Az év eleje óta ő a huszonegyedik áldozata a szúrófegyverrel elkövetett erőszaknak. A rendőröket csütörtök este 7 óra után néhány perccel riasztották Lambethbe, London déli városnegyedébe. A megkéselt 18 éves fiatalembert súlyos állapotban szállították kórházba, és az orvosok már nem tudták megmenteni életét. A késelőt, egy 16 éves kamaszt pénteken a hajnali órákban elfogták. A tettest egy brixtoni lakásban vették őrizetbe, más részleteket a rendőrség nem közölt.

A brit belügyminisztérium csütörtökön hozta nyilvánosságra első részletes statisztikáját a szúró-, vágó- és ütőfegyverekkel elkövetett bűncselekményekről. Az adatok szerint Angliában és Walesben tavaly több mint 22 ezer esetben támadtak késsel, a listát London vezeti több mint 7000 késeléssel. Tavaly 26 tizenévest késeltek halálra a brit fővárosban, és az elkövetők nagy többsége is tinédzser, nem egy esetben gyermekkorú volt. A belügyminisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy - bár a fiatalok közelmúltban történt késelései nyugtalanságot keltettek - összességében a bűnözés mértéke 9 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest.

A brit kormány a késeléses bűncselekmények következményeinek szándékosan sokkoló bemutatásával próbálja megfékezni a közelmúltban megsokasodott hasonló bűneseteket, amelyeknek csak a legutóbbi néhány napban több mint fél tucat halottja volt, zömmel a brit fővárosban.

A kormány kedden hivatalosan is jóváhagyta a késeléses erőszak visszaszorítását célzó radikális intézkedéseket. Azoknak például, akiknél a rendőrök az utcán kést találnak, kötelezővé teszik olyan kórházi traumatológiai osztályok felkeresését, hol megkéselt embereket kezelnek. Látogatást kell tenniük késes bűncselekmények áldozatainak hozzátartozóinál is, valamint késelés miatt bebörtönzött elkövetőknél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!