Kigyulladt egy antarktiszi kutatóállomás

Vágólapra másolva!
Egy építőmunkás életét vesztette, mikor tűz ütött ki egy déli-sarki orosz kutatóállomáson. A sérültekhez a közeli kínai kutatóállomásról érkezett segítség.
Vágólapra másolva!

Tűz pusztított a déli-sarki Progressz (Haladás) nevű orosz kutatóállomáson. Egy ember életét vesztette, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek - jelentette be csütörtökön a szentpétervári Északi- és Déli-sarki Intézet.

Az elhunyt és a sérültek egyaránt építőmunkások, a tűz még vasárnap történt. A sérültek ellátására az alig másfél kilométerre lévő kínai kutatóállomásról érkezett segítség.

Vasárnap estére a Progressz személyzete helyreállította a rövidhullámú kapcsolatot a Mirnij és a Vosztok antarktiszi orosz állomásokkal. A közlemény szerint kizárólag egy lakóépület pusztult el, a többi épületben, például a társalgóban, a konyhában, az áramtermelőben, az orvosi rendelőben, a betegszobákban, az élelmiszerraktárban nem esett kár.

Az állomás személyzete elegendő élelmiszerrel, védőruhával, gyógyszerrel és üzemanyaggal rendelkezik - olvasható a szentpétervári intézet közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!