A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szlovákia jól kezeli a válságot Fico szerint

Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott a 2008-ban meghozott döntésekről a szlovák kormányfő és a köztársasági elnök is. Fico szerint Szlovákia már évekkel ezelőtt olyan politikát folytatott, amellyel most más országok a válságot próbálják megoldani.
Vágólapra másolva!

Robert Fico szlovák miniszterelnök elégedett azzal, hogy kormánya már 2006 óta olyan politikát folytat, amilyet ma mindenki a válság megoldására ajánl. "Tehát: az állam aktív szerepe, piaci beavatkozások, ellenőrző-felügyelő szerep. Mindezt a konjunktúra idején tettük, tehát olyan időszakban, amikor azt mindenki rossz politikának minősítette" - nyilatkozta Fico abban az interjúban, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra a pozsonyi SITA hírügynökség.

Szerinte ma a legliberálisabb és a legjobboldalibb közgazdászok is azt mondják, hogy ez a legjobb recept. Meggyőződésem, 2008-ban mindent megtettünk annak érdekében, hogy a válságot, amely 2009-ben éri el csúcsát, kisebb karcolásokkal megússzuk. Olyan karcolásokkal, amelyeket könnyen meggyógyíthatunk - mondta a kormányfő.

A válság ma egész Európát érinti, jegyezte meg Fico, aki úgy fogalmazott, hogy az Európai Tanács legutóbbi ülésén hihetetlen pesszimizmust látott a kormányfők szemében. Hasonlóan pozitívan értékelte a 2008-as évet Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök. Szerinte Szlovákia ma valóban a térség egyik legstabilabb országa. Mint mondta, a Robert Fico vezette kormány politikája jelentősen hozzájárult a lakosság helyzetének javulásához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!