A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Több tízezer ember áram nélkül, egy elhunyt férfi, harminc sikeresen kimentett ember és több ezer hektár föld víz alatt: az Ausztrália keleti részét sújtó áradások és viharok eddigi mérlege mindez. A 80 kilométeres óránkénti széllökések óriási hullámokat is korbácsoltak, és a Reuters szerint autókat mostak az óceánba.
Vágólapra másolva!

20 ezer ember van nagy bajban Ausztrália keleti részén a szokatlan méretű esőzések és szélvihar következtében - írja a Reuters. A hatóságok eddig több ezer embert telepítettek ki. Eddig egy ember halt meg a katasztrófában, és több ezer hektár föld került víz alá a hirtelen jött áradásokban.

A világ legnagyobb szénkikötője Newcastle-ban be kellett, hogy zárjon az óriási hullámok és az azokat okozó 80 kilométer per órás szél következtében - amelyek több partmenti településen még autókat is az óceánba mostak.

"Több ezer hektár föld van víz alatt a partmenti síkságon" - mondta az Állami Veszélyhelyzeti Szolgálat szóvivője a Reutersnek. "Hét vagy nyolc folyónk árad ebben a pillanatban" - tette hozzá.

Eddig 30 embert mentettek ki élve, viszont egy 70 éves férfin már nem tudtak segíteni, ő az autójában fulladt meg. Kevin Rudd ausztrál miniszterelnök segítséget ígért a katasztrófa sújtotta régióknak - írja a Reuters.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!