A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Magyar nőket erőszakoltak meg Oslóban

Vágólapra másolva!
Brutálisan megerőszakoltak két magyar nőt a norvég fővárosban. A hatóságok gyanúja szerint két szomáli férfi lehetett az elkövető. A két nőt megkötözve, leragasztott szemmel-szájjal találták meg. A norvég hatóságok már a magyar rendőröket is megkeresték az ügyben.
Vágólapra másolva!

Megerőszakoltak két magyar nőt a norvég fővárosban Oslóban, a rendőrség megkezdte a nyomozást - írja a norvég Newsinenglish.no hírportál. A rendőrség összesen három nő megerőszakolását vizsgálja, mindhármukat az elmúlt egy héten támadták meg. Az eseteket a rendőrségi szóvivő brutálisnak és szélsőségesen komolynak nevezte.

A nőket saját lakásukban támadták meg, és a lap szerint valamennyien prostituáltként dolgoztak. Az utcai prostitúciót egy norvég jogszabály törvényen kívül helyezte tavaly, azóta csak lakásokon dolgozhatnak a prostituáltak - emlékeztet a hírportál.

Először hétfőn a két magyar nőt erőszakolták meg, megkötözve és betömött szájjal feküdtek a lakásukban Oslo divatos Frogner nevű kerületében. A rendőrség szerint vélhetően két szomáli férfi volt a támadó. Erőszakkal betörtek a lakásba, megerőszakolták a két nőt, majd ragasztószalaggal leragasztották a szájukat és a szemüket. A harmadik áldozat egy 31 éves orosz nő volt, aki hasonlóan mondta el a vele történteket. Őt szombaton erőszakolták meg.

Az ORFK-t is megkeresték

A norvég rendőrség pénteken a magyar rendőrséget is megkereste információkat és együttműködést kérve az ügyben. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a norvég hatóságok pénteken felvették a kapcsolatot az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központjával. Különböző információkat kértek a magyar rendőrségtől, az együttműködési központ pedig közölte, hogy megadnak minden kért segítséget. Hogy pontosan mit akartak tudni a norvég rendőrök, azt egyelőre nem árulhatta el az ORFK.

Nem ritka, hogy külföldön prostituáltként dolgozó magyar lányokat támadnak meg, vagy éppen prostitúcióra kényszerített nőket találnak meg külföldön. 2009-ben Hollandiában például a prostitúcióra kényszerített lányok 30 százaléka magyar volt, egyiküket 2009-ben meg is gyilkolták. Olaszországban tavaly októberben találtak meg az ottani hatóságok egy prostitúcióra kényszerített magyar kislányt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!