A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A láncnélküli bicikli és a hajléktalanok vitték Magyarország hírét

Vágólapra másolva!
Egy német lap szerint Budapesten az egyik legfeltűnőbb jelenség a hajléktalanok sokasága, akik ellen most egy, az ellenzék által embertelennek minősített jogszabállyal lépne felé a kormány. A szaksajtó felkapta a fejét a magyar fejlesztésű láncnélküli kerékpárra is.
Vágólapra másolva!

A budapesti hajléktalanokról, illetve a kitiltásukat lehetővé tevő jogszabálytervezetről közöl cikket a Berliner Morgenpost című német újság (az eredeti, német nyelvű cikket itt olvashatja, az [origo] témáról szóló cikkét itt találja). A lap szerint mindenkinek feltűnnek a városszerte jelen lévő, aki csak egy rövid időre is Budapestre látogat. A cikk szerzője idézi a Belügyminisztérium álláspontját, amely szerint azzal nem segítenek a rossz szociális helyzetben lévő embereken, ha megengedik nekik, hogy elfoglalják a köztereket. Az ellenvéleményt Vágó Gábor LMP-s képviselő fogalmazza meg, aki szerint embertelen és alkotmányellenes a tervezett jogszabály.

A vezető, tekintélyes lapok ugyan nem foglalkoztak vele, de Ausztráliától New Yorkig több szaklap is beszámolt a magyar fejlesztésű láncnélküli kerékpárról (az [origo] erről szóló cikkét itt olvashatja, a DVICE című, New Yorkban szerkesztett technikai és design újdonságokkal foglalkozó magazin cikkét pedig itt találja). Forrásként a legtöbb beszámoló a Hungarian Ambiance című angol nyelvű, de Magyarországon szerkesztett (magyar belpolitikával is sűrűn foglalkozó) oldalt jelöli meg.

Video a láncnélküli bicikli működéséről
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!