Előkerült a repülő szemetesében talált gyerek anyja

Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki hatóságok azonosították azt a 30 éves asszonyt, aki a gyanú szerint egy repülőgépen szülte meg gyermekét, majd az újszülöttet a szemetesbe dobta. A gyereket, akit a takarítók találták meg, máris 20 házaspár akarja örökbe fogadni.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a Fülöp-szigeteki hatóságok szerdán azt a nőt, aki a gyanú szerint egy repülőn szülte meg gyerekét, majd a babát a méhlepénnyel együtt papírba csomagolva beletette egy szemeteszsákba. Dinky Soliman népjóléti államtitkár csütörtökön azt mondta: DNS-vizsgálatot akarnak elvégezni az újszülöttön, mert 100 százalékig biztosak akarnak lenni abban, hogy ő az asszony gyereke.

Az újszülött kisfiút vasárnap fedezték fel a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér szemétgyűjtőjének munkásai. A munkásoknak az tűnt fel, hogy a zsák megmozdul, ezért kinyitották, és megtalálták benne az újszülöttet. A hatóságok szerint a Gulf Air légitársaság vasárnap délelőtt landolt járatáról került ki a szemeteszsák. Később az is kiderült, hogy a gép Bahreinból érkezett.

A nyomozás nem volt nehéz, mivel gyorsan megtalálták a repülő egyik vécéje mellett azt az ülést, amely véres volt. A vérvizsgálat eredményét a manilai hatóságok elküldték a tartományi rendőrségeknek, végül a teszt alapján az északi Apayao tartományban megtalálták a 30 éves asszonyt, szerdán. A nőt csütörtökön Manilába szállították, hogy kihallgassák a rendőrségen. Egyelőre nem közölték a nevét.

A baba, aki állami gondozásba került, ideiglenesen a George Francis nevet kapta. Röntgenvizsgálatot is elvégeztek rajta, mert találtak két púpot a fején. Egyelőre nem tudni, hogy megsérült-e a gyerek, akit már 20 házaspár akart örökbe fogadni eddig. Köztük olyanok, akik azon a repülőn utaztak, amelyen megszületett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről