A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Javul az állapota a Nápolyban mesterséges kómában tartott magyar diáknak

Vágólapra másolva!
Hamarosan hazaszállíthatják a Nápolyban mesterséges kómában tartott magyar diákot - közölte a fiatalember olasz iskolájának rektora a Magyar Nemzettel. A 23 éves fiú még május 6-án egy házibuli után szenvedett súlyos belső sérüléseket, egyelőre nem tudni mitől.
Vágólapra másolva!

A korábbinál optimistábban nyilatkoztak annak a magyar egyetemi hallgatónak az orvosai, aki május 6-án szenvedett súlyos sérüléseket az olaszországi Nápolyban - írja a Magyar Nemzet a fiatalember olasz iskolájának rektorára hivatkozva.

A 23 éves fiút május elején ájultan találták meg a diáktársai egy Nápoly központjában lévő bérház udvarán. Azonnal értesítették a rendőrséget, a fiatalt kórházba szállították, ahol az elszenvedett súlyos belső sérülések miatt azóta is gyógyszeres kómában tartják az intenzív osztályon.
Az olasz lapok korábban a fiú egyik, szintén Nápolyban tanuló magyar társára hivatkozva azt írták, hogy a fiút megtámadták.

A helyszínelést végző rendőrparancsnok azonban kizárta, hogy a fiatalember rablás áldozata lenne, mivel sem a pénzét, sem a személyes iratait nem vitték el. Az olasz diáktársak szerint a fiú leesett a lépcsőn. Az első hírek még egy egyetemista buliról és túlzott alkoholfogyasztásról szóltak.

Nevüket elhallgatni kívánó, korábbi kórházi források szerint a magyar fiú végtagja nem tört el, de a fején, a tüdején és a hasfalán ütések nyomait találták, ami nem egyeztethető össze azzal, hogy leesett volna a lépcsőn.

A nápolyi egyetem rektora a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a rendőrség egyelőre nem talál magyarázatot a történtekre. A rektor szerint Nápolyban tartózkodik a magyar fiú apja, akivel már szóba került a fiú hazaszállítása is, de az orvosok szerint még várni kell arra, hogy egy kicsit megerősödjön, és biztonságosabb legyen az utazás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!