A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az orosz ügyészség is vizsgálja a moszkvai kereskedelmi kirendeltség adásvételét

Vágólapra másolva!
Az orosz ügyészség is büntetőeljárást indíthat a korábbi moszkvai kereskedelmi kirendeltség adásvétele miatt - írja a Magyar Nemzet egy orosz lap információira hivatkozva. Magyarországon hűtlen kezelés miatt folyik eljárás az ügyben, mert a gyanú szerint az államnak hétmilliárd forintos kára keletkezett az értékesítésből.
Vágólapra másolva!

Bűnvádi eljárás indulhat Oroszországban a korábbi moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség adásvétele miatt. A Magyar Nemzet a Vedomosztyi című orosz lap információira hivatkozva azt írja, hogy az orosz ügyészség a duma egyik képviselőjének az indítványára kezdett el nyomozni.

Az orosz ügyészség szerint az orosz Regionális Fejlesztési Minisztérium túl drágán vásárolta meg az ingatlant. A magyar állam és az orosz fél között egy Diamond Air nevű cég közvetített, amely 21,3 millió dollárért (3,8 milliárd forintért) vette, és közel hétszeres áron, 3,5 milliárd rubelért (23,5 milliárd forintért) adta el a 17 ezer négyzetméteres ingatlant.

A Vedomosztyi szakértői szerint a szerződést meg lehet támadni, de mivel a Diamond Air már nem létezik, nincs esély rá, hogy az állam bűnvádi eljárás lefolytatása nélkül visszaszerezze a pénzét.

Magyarországon hűtlen kezelés miatt folyik eljárás a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert a gyanú szerint az államnak hétmilliárdos kára keletkezett az értékesítésből - emlékeztet a Magyar Nemzet. Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezetőjét és Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt.

Az [origo] korábban azt írta, az ügyészség egy 2008-as kormányülés jegyzőkönyvében található zavaros megfogalmazás iránt érdeklődik, amely arra utalhat, hogy a Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium tudott arról, hogy szabálytalanul történt az ingatlan eladása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!