Kisiklott egy személyvonat Lengyelországban, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Legkevesebb egy ember meghalt, és félszázan megsebesültek, amikor kisiklott egy Varsóból Katowicébe tartó személyvonat. A baleset oka egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Piotrków Trybunalski város ügyészsége vizsgálatot indított a Baby településnél pénteken bekövetkezett súlyos vasúti baleset ügyében, amelyben a legfrissebb rendőrségi adatok szerint egy ember meghalt, és mintegy félszázan megsérültek. Mint Adam Kolasa, a lódzi rendőrség szóvivője a PAP hírügynökséget tájékoztatta, az áldozatok száma növekedhet, de ez csak akkor derül ki, ha a felborult vagont sikerül felemelni.

Korábban a rendőrség és a lengyel vasutak azt közölte, hogy a Varsó-Katowice között közlekedő szerelvény kisiklott, és ennek következtében négyen meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek. Később visszavonták a halottak és sérültek számára vonatkozó információt.

A baleset helyszínére utazott Donald Tusk miniszterelnök, Ewa Kopacz egészségügyi miniszter már korábban odaérkezett.

A baleset délután negyed öt körül történt közép-európai idő szerint. A mozdony utáni első vagon az oldalára dőlt, a többi három vagon leszaladt a sínekről, de nem borult fel. A négy vagonban mintegy 280-an utaztak.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A mozdonyvezető túlélte a balesetet, és megállapítotották, hogy nem fogyasztott alkoholt. A sokk miatt egyelőre nincs kihallgatható állapotban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!