Egy öngyilkos dönthette romba az orosz panelházat

panelház, omlás, gázrobbanás, Astrakhan, összeomlott egy panelház Oroszországban
Vágólapra másolva!
Legalább hat ember meghalt és négy eltűnt a dél-oroszországi Asztrahánban, amikor hétfőn összeomlott egy kilencemeletes tömbház egyik lépcsőháza. A nyomozók szerint egy, a harmadik emeleten lakó öngyilkos robbanthatta be a gázt.
Vágólapra másolva!

Összeomlott egy kilencemeletes tömbház egyik lépcsőháza a dél-oroszországi Asztrahán városában hétfőn, legalább hat ember életét vesztette - írja a Moscow Times az Interfax tájékoztatására hivatkozva. A lépcsőház beomlását gázrobbanás okozta.

A mentőcsapatok beszámolója szerint az áldozatokon túl további 18 ember sérült meg a balesetben. Négy ember eltűnt, róluk azt gondolják, hogy az összeomlás pillanatában az épületben tartózkodtak.

Hétfő délután még azt közölték a hatóságok, hogy egy földszinti boltban történt a robbanás, de később azt mondták, hogy az mégis a harmadik emeleten következett be. Az épület bejáratánál amúgy építkezés folyt.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy először az alsó szinteknél történt valami, utána omlottak le a felső emeletek. "Először robbanás történt, körülbelül a második és a harmadik emelet környékén, ekkor azok az emeletek beomlottak, kiesett a fal. Láttam két embert, akik kimásztak onnan. Elindultunk, hogy segítsünk, de abban a pillanatban a többi emelet is beomlott. Láttam két embert megégni" - írja a moszkvai lap egy szemtanú beszámolójára hivatkozva.

Forrás: AFP/Evgeniy Lukovtsev
További képekért kattintson a fotóra!

A nyomozók szerint a robbanást egy olyan férfinak az újabb öngyilkossági kísérlete okozhatta, aki korábban már többször fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát - közölte Szergej Bobrov, a nyomozás vezetője. Bobrov szerint egy esetleges terrortámadás lehetőségét nem tudják egyelőre kizárni, bár azt valószínűtlennek tartja, robbanószerkezet nyomára egyelőre nem bukkantak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!