Milliókat ajándékoz borítékokban egy ismeretlen német jótevő

Vágólapra másolva!
Már több mint ötvenmillió forintnyi eurót ajándékozott el Németországban egy ismeretlen, aki borítékba, postaládba és templomi padokra teszi a pénzt az általa rászorulónak ítélt embereknek. Több ezer eurót kapott már így egy mozgássérült fiú, egy múzeum és egy kirabolt ember is. Legutóbb egy braunschweigi menhely munkatársai találtak húsz darab ötszáz eurós bankjegyet a lábtörlő alatt.
Vágólapra másolva!

Több ezer euróval megtömött borítékokat hagy braunschweigi postaládákban, lábtörlők alatt, templomi padban tavaly november óta egy németországi ismeretlen. A borítékokon nincs felirat, az adományozóról senki nem tudja, kicsoda. A pénz mellé az adományozó néha mellékel tanácsot, hogy a rászoruló miként használja fel az összeget.

Több ezer eurót kapott már így egy súlyosan mozgássérült fiú, egy múzeum, egy ingyenkonyha és egy kirabolt ember. Legutóbb egy menhely munkatársai találtak a lábtörlő alatt húsz darab ötszáz eurós bankjegyet, azaz csaknem hárommillió forintot - írta a The Daily Telegraph című brit lap.

A jótevőről annyi biztos, hogy ismeri az adótörvényt, amely szerint tízezer euróig lehet adómentesen pénzt ajándékozni, mert sosem lépi át az összeghatárt. Az adományozó valószínűleg olvassa a helyi lapot, a Braunschweiger Zeitungot, mert a lap az összes eddig megsegített ember és intézmény nehéz sorsáról írt korábban.

A helyiek egy része szerint a jótevő bűntudattól szenvedő bűnöző lehet, mások viszont úgy vélik, hogy az illető milliomos, akinek már nincs sok hátra az életéből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!