A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Kigyulladt két gyár Pakisztánban, rengeteg a halott

kigyulladt és leégett egy ruhagyár két épülete Pakisztánban, hatvan, 60 ember meghalt
Vágólapra másolva!
Több mint százan meghaltak két kigyulladt pakisztáni gyárban, sok áldozat úgy összeégett, hogy a nemét sem lehet megállapítani.
Vágólapra másolva!

Legalább 160 ember halt meg egy ruhagyárban és egy cipőgyárban pusztító tűzben Pakisztánban - közölték szerda reggel a helyi hatóságok. Az ország déli részén lévő Karacsiban egy 450 embert foglalkoztató ruhagyárban kedd este keletkezett tűzben 103 ember halt meg, és 35-en megsérültek. Az első hírek még 60 halálos áldozatról szóltak, és a hatóságok nem zárják ki, hogy még emelkedni fog a számuk.

Az áldozatok többsége megfulladt: a lángok elől az üzem alagsorába menekültek, és ottrekedtek. Egyes holttestek úgy összeégtek, hogy az áldozatok nemét sem lehet megállapítani. A helyszínen 35 tűzoltókocsi küzdött a lángokkal, de az épület átkutatása nehézségekbe ütközött az erős füst miatt. A tűz oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok vizsgálatot indítottak annak tisztázására, hogy emberi hanyagság miatt történt-e a tragédia.

Ugyanebben az időben csaptak fel a lángok egy cipőgyárban a kelet-pakisztáni Lahor városában. Az ottani tűzvész legalább 25 emberéletet követelt, és többtucatnyian megsérültek. A tüzet az okozta, hogy egy áramgenerátorból kicsapódó szikrák lángra lobbantották az üzemben tárolt vegyi anyagokat.

Helyi források ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy az áldozatok ilyen magas száma annak is tulajdonítható, hogy az említett létesítményekben nem voltak vészkijáratok. A hírügynökségek szerint Pakisztánban általános probléma, hogy az üzemek és más középületek híján vannak a biztonsági berendezéseknek, így sok helyen nincs vészcsengő vagy tűzoltó készülék. A kormány bírálói szerint az országban burjánzó korrupció is nehezíti a munka- és tűzvédelmi hiányosságok felszámolását.

Forrás: AFP/Asif Hassan
Nem voltak vészkijáratok a kigyulladt üzemekben. További képekért kattintson a fotóra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!