A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ünnep idején robbantottak Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Egy öngyilkos merényletben legalább 41-en meghaltak Afganisztánban az íd al-adhá muzulmán áldozati ünnep idején tartott pénteki imán.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 41 halottja és mintegy hetven sebesültje van egy támadásnak, amelyet öngyilkos merénylő hajtott végre az Afganisztán északi részén fekvő Maimana tartományi székvárosban egy mecsetnél az íd al-adhá muzulmán áldozati ünnep idején tartott pénteki imán.

Farjáb tartomány helyettes kormányzója azt közölte, hogy a robbantást a település központi mecsetjénél, a pénteki ima vége után hajtották végre. A halálos áldozatok között 15 rendőr is van.

Lal Mohamed Ahmadzai, a helyi rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a merénylő akkor hozta működésbe a testére szerelt robbanószerkezetet, amikor a hívők az ünnep alkalmából köszöntötték egymást. Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet célpontja a tartományi rendőrfőnök volt-e, aki egyébként túlélte a robbantást. A szóvivő szerint a robbanás akkor történt, amikor a rendőrfőnök beszállt a járművébe. Elképzelhető az is, hogy támadó a biztonságiakat vette célba.

A merényletet az után követték el, hogy Hamid Karzai afgán államfő felszólította a tálib felkelőket, "szüntessék be az afgánok gyilkolását". Az áldozati ünnep alkalmából mondott beszédében a szélsőségesektől azt követelte, hogy hagyjanak fel a mecsetek, kórházak és iskolák elleni támadásokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!