A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Várni kell a gázai tűzszünetre

Vágólapra másolva!
Bár kedden délután úgy tűnt, sínen van a tűszünetről szóló megállapodás, a palesztinok szerint arra várni kell szerdáig. Izrael hivatalosan nem kommentálta a tárgyalásokat.
Vágólapra másolva!

"A tárgyalások még tartanak, de néhány fajsúlyos kérdésben már sikerült megegyeznünk. Ha továbbra is a várakozásaink szerint folytatódnak a tárgyalások, akkor órákon belül mindkét fél bejelentheti a tűzszünet megkötését" - közölte a BBC-vel Oszama Hamdan, a Hamász egyik magas rangú illetékese délután negyed ötkor.

A Reutersnek egy másik Hamász-illetékes már azt mondta, hogy a tűzszünetet helyi idő szerint este 9-kor jelentik be, és éjfélkor léphet életbe. Megbízhatónak nevezett palesztin hírforrások a BBC-nek azt mondták, hogy a jelentősebb pontokban megegyezett egymással a két fél, de még nem mindenben jutottak konszenzusra.

Az egyiptomi miniszterelnök, Mohamed Murszi várakozásai szerint Izrael kedden este abbahagyja a Gázai övezet bombázását. Izrael egyelőre nem kommentálta hivatalosan a béketárgyalásokat, viszont korábban több gázai településen is egy szórólapot dobtak le, amelyben arra figyelmeztetik az embereket, hogy a biztonságuk érdekében meneküljenek az övezet központi részébe. A BBC szerint ez a szárazföldi akció előkészítésére utalhat.

Forrás: MTI/EPA/Atef Szafadi
Izraeli tank tart Gáza felé

Miután kedden találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő azt mondta, hogy Izrael hosszú távú megoldást akar a gázai válságra, ss ha diplomáciai eszközökkel ez megteremthető, akkor ebben készséges partner lesz.

Az ENSZ-főtitkár Kairóból érkezett Izraelbe, szerdán pedig Rámalláhba utazik, hogy Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság elnökével tárgyaljon. Nabíl al-Arabi, az Arab Liga főtitkára kedden Gázában hangsúlyozta: az arab és muzulmán országok számára nem a hat napja tartó gázai vérontást lezáró tűzszünet elérése a leglényegesebb, hanem az, hogy véget vessenek az izraeli megszállásnak.

A BBC-vel több izraeli forrás is csak annyit volt hajlandó közölni, hogy a tárgyalások továbbra is tartanak. Az egy hete tartó konfliktusban 126-an vesztették életüket a Gázai övezetben, négyen pedig Izraelben. Az izraeli hadsereg kedden jelentette be, hogy reggel meghalt egy katonája a palesztin rakétatámadásokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!