Pakisztánból is kimenekítik az amerikai diplomatákat

Vágólapra másolva!
Külügyi források szerint komoly terrorveszély fenyeget Lahorban. Az amerikaiakat arra kérik, hogy ne utazzanak Pakisztánba.
Vágólapra másolva!

Terrorfenyegetés miatt az amerikai külügyminisztérium elrendelte az amerikai konzulátus részleges kiürítését a pakisztáni Lahor városában, és arra kérte az országba utazó amerikai állampolgárokat, hogy halasszák el útjukat.

A CNN úgy tudja, a lahori konzulátuson dolgozó amerikai diplomaták Iszlámábádba utaztak. Egy külügyi illetékes azt mondta, hogy a külügyminisztérium elővigyázatosságból kényszerült erre a lépésre, és ez nincs összefüggésben a mintegy húsz közel-keleti és észak-afrikai iszlám országban működő amerikai diplomáciai külképviselet közelmúltbeli ideiglenes bezárásával.

A konzulátus a muzulmán íd al-fitr ünnep idején, egészen vasárnapig mindenképpen zárva lesz, de újbóli kinyitásának napját még nem jelölték ki.

Meghan Gregonis, az iszlámábádi amerikai nagykövetség szóvivője ehhez annyit tett hozzá, hogy a fenyegetettség, amelyet az Egyesült Államok észlel, kifejezetten a lahori konzulátusra vonatkozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!