A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Internetes videóban vallja be, hogy megölt egy embert

Vágólapra másolva!
Egy internetre feltett videóban vallotta be egy Ohiói fiatal, hogy részegen vezetve megölt egy férfit.
Vágólapra másolva!

Egy három és fél perces drámai videóban mondja el a 22 éves ohiói Matthew Cordle, hogy az autópályán részegen menetiránnyal szemben vezetve megölte a 61 éves Vincent Canzanit.

A profin összevágott vallomás a becauseisaidiwould.com weboldalra került fel, amelynek a neve nagyjából annyit tesz, hogy "mert megmondtam, hogy megcsinálom", és azért indult, hogy az embereket jócselekedetre, az ígéreteik megtartására ösztönözze.

A weboldal üzemeltetője azt mondta, Cordie lépett velük kapcsolatba, mert el akarta mondani a történetét. "Minden jogi tanáccsal szembemenve még a hivatalos megvádolása előtt kiadta a videót" - mondta Alex Sheen.

A CNN-nek Ron O'Brien ügyész azt nyilatkozta, 17 éves pályafutása alatt még nem látott olyat, hogy interneten vallotta volna be valaki a bűntettet a vád benyújtása előtt. Az ügyész ennek alapján indította el most az eljárást, aminek akár nyolcévnyi börtön is lehet a vége. Cordle a videóban azt mondja, tudja, mivel jár a vallomása, és áll elébe, majd arra kéri a nézőket, hogy ne vezessenek részegen. A felvételen a férfi részletesen elmondja, mi történt aznap este, hogyan járt kocsmáról kocsmára, hogyan került az autópályára menetiránnyal szemben.

A férfi egyébként eddig is gyanúsítottja volt az ügynek, a vérében a karambol után alkoholt mutattak ki, de még nem volt ellene hivatalos vád.

Vincent Canzani június 22-én halt meg, amikor a terepjárója egy másik járművel ütközött az autópályán. A kedden felvett vallomásnban Cordle azt mondja, minden felelősséget vállal a balesetért.

A videó elején a férfi kipixelezett arccal és torzított hanggal szerepel, majd másfél perc után már látható az arca és normál beszédhangon szólal meg. "Nem tudom visszahozni Mr. Canzanit, és nem tudom semmissé tenni, amit csináltan, de te még megmenthető vagy. Úgyhogy kérlek - mondja Cordle, majd a videóban megjelenik a felirat: ígérd meg, hogy nem vezetsz részegen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!