Jól vannak az Ukrajnában foglyul ejtett katonai megfigyelők

Vágólapra másolva!
A Szlovjanszkban foglyul ejtett nemzetközi katonai megfigyelőket vasárnap újságíróknak mutatták meg Moszkva-barát szeparatisták.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál tájékoztatása szerint külföldi újságírók, akik részt vettek a sajtótájékoztatón, azt írták a Twitteren, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői jól vannak, a fogva tartartásuk során nem szenvedtek sérüléseket.

A küldöttség egyik német tagjának megfogalmazása szerint ők nem foglyok, hanem Vjacseszlav Ponomarjovnak, Szlovjanszk szakadár polgármesterének "vendégei". Hozzátette viszont, hogy nem tudja, mikor és milyen feltételek mellett engedik őket szabadon.

Közben az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) megerősítette, hogy munkatársait fegyveresek foglyul ejtették a Donyeck megyei Horlivkában. Arra ugyanakkor nem tértek ki, hányan estek fogságba. Az SZBU sajtóközpontjának közlése szerint a biztonsági szolgálat tagjainak az lett volna a feladata, hogy elfogjanak egy orosz állampolgárt, akit Volodimir Ribak horlivkai városi képviselő brutális meggyilkolásában való részvétellel gyanúsítanak. Fegyveresek támadtak viszont rájuk, megakadályozták őket feladatuk végrehajtásában és foglyul ejtették őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!