A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyászoló motorosok százai leptek el egy kovásznai falut

Vágólapra másolva!
Ott elhunyt társuk elgázolt egy kislányt. Társát majdnem meglincselték a rokonok.
Vágólapra másolva!

Kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze szerdán a székelyföldi Kézdiszentléleken (Sanzieni), hogy lerója kegyeletét egy vasárnap meghalt társuk előtt. A 37 éves motoros akkor halt meg, amikor megpróbált kikerülni egy, az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

A balesetben súlyosan megsérült a 11 éves kislány, valamint a motoros utasa, egy 41 éves nő is, de az elszabadult motor a 3szek.ro romániai magyar nyelvű hírportál szerint elütött egy járdán sétáló 12 éves kislányt is, aki ugyancsak kórházba került. Az MTI szerdai híradásában ugyanakkor három sérültről ír: a kislányról, az elhunyt motoros mögött ülő nőről, és egy másik, megkéselt motorosról.

Ő másik motorral ment elhunyt társa mögött, és megállt segítséget nyújtani a balesetkor. Az elütött kislány rokonai azonban megverte és megkéselte. Állítólag csak a rendőrségnek köszönhető, hogy nem lincselték meg. A motorosok azt gyanítják, hogy elhunyt társuk sem csak a baleset következtében vesztette életét.

A megmozdulás után Kiss Levente, a kézdivásárhelyi Free Frog's Riders motoros klub elnöke arról beszélt, hogy szemtanúk vallomásából tudják, társuk élt a baleset után, és gyilkosság áldozata lett.

A Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az csak elhunyt férfi boncolási jegyzőkönyvéből derülhet majd ki, hogy lincselés történt-e vagy a baleset miatt vesztette életét. A rendőrök a másik motoros elleni támadásért őrizetbe vettek négy, 25 és 52 év közötti kézdiszentléleki férfit, akiket gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak.

A megmozdulás a rendőrség szerint rendbontás nélkül végződött. A szóvivő nem kívánt véleményt nyilvánítani abban a kérdésben, hogy van-e etnikai jellege a konfliktusnak, szerinte efféle konfliktusok rendkívül ritkán alakulnak ki a megyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!