A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karanténba zártak egy ebolás férfit Indiában

Vágólapra másolva!
Karanténba zártak Indiában egy férfit, akit előzőleg Libériában sikeresen kezeltek ebolafertőzéssel, de szervezetében, pontosabban spermájában továbbra is felfedezhetőek a vírus töredékei - közölte kedden az indiai egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A tárca közleményében azt írta, hogy az indiai állampolgárságú férfinél három vérvizsgálatot is elvégeztek, és ezek mind negatív eredményt hoztak: azaz az Egészségügyi Világszervezet előírásai szerint a férfi gyógyultnak minősült. Ennek ellenére Újdelhibe érkeztekor elővigyázatosságból karanténba zárták. Később a vizsgálat kimutatta az ebola vírusának nyomait a spermájában.

Az amerikai járványügyi központ egyébként már korábban figyelmeztetett, hogy a felgyógyult ebolabetegek egy ideig tartózkodjanak a szexuális kapcsolatoktól, mert spermájukban - a vértől és a többi testnedvtől eltérően - a gyógyulttá nyilvánítás után is még hetekig megmaradhatnak a vírus nyomai.
Indiában még egyetlen ebolabeteget sem jelentettek. Ugyanakkor szakértők komolyan tartanak attól, hogy ha járvány törne ki, az gyorsan terjedne a térségben, ahol emberek milliárdjai élnek szegénységben, s ahol a közegészségügyi rendszer sem elég fejlett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!