A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Az iskolaudvarról nézték, ahogy kitör a vulkán

Jakusima, 2015. május 29.
A Nagata általános iskola által közreadott képen diákok nézik a Rjúkjú-szigetekhez tartozó Kucsinoerabu szigeten fekvő Sindake hegy tűzhányójának kitörését a szomszédos Jakusima szigeten 2015. május 29-én. A hatóságok elrendelték
Jakusima, 2015. május 29. A Nagata általános iskola által közreadott képen diákok nézik a Rjúkjú-szigetekhez tartozó Kucsinoerabu szigeten fekvő Sindake hegy tűzhányójának kitörését a szomszédos Jakusima szigeten 2015. május 29-én. A hatóságok elrendelték a teljes helyi lakosság, mintegy 150 fő kimenekítését. (MTI/EPA/Nagata általános iskola/Nagaszaki Kacunori)
Vágólapra másolva!
Kitört egy vulkán Japán egy kicsiny déli szigetén pénteken, a hatóságok elrendelték a teljes helyi lakosság kimenekítését.
Vágólapra másolva!

A tűzhányó a szakemberek számára is váratlanul jött működésbe a Rjúkjú-szigetekhez tartozó Kucsinoerabu szigeten. Sűrű fekete füstöt és kődarabokat is lövellt a magasba, de az első jelentések szerint senki nem sérült meg.

Diákok nézik a Sindake hegy tűzhányójának kitörését a szomszédos Jakusima szigeten Forrás: MTI/EPA/Nagata általános iskol/Nagaszaki Kacunori

A szigeten 150-en laknak. A helyi hatóságok elrendelték, hogy valamennyien hagyják el Kucsinoerabut. A rendőrség helikopterrel figyeli a vulkán működését, és a szakértők onnan próbálják megállapítani azt is, mekkora károk keletkeztek.

A japán meteorológiai szolgálat a legmagasabb szintre emelte a vulkánkitörésre vonatkozó riasztást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!