A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gátat szabna a menekültáradatnak Ausztria

Spielfeld, Ausztria, menekült, migráns, bevándorló
A Spielfeldi menekülttábor az osztrák szlovén határon. Folyamatosan 3-4 ezer menekült várja a továbbjutást a határátkelőnél
Vágólapra másolva!
Szomszédunk már csak 37 ezer menekültnek adna helyet idén, 2019-ig pedig legfeljebb 127 500 menedékkérőt helyezne el, hangzott el a szövetségi kormány és tartományok szerdai ülésén. Faymann kancellár irányszámról, Mitterlehner kancellárhelyettes felső plafonról beszél.
Vágólapra másolva!

Ausztria szíve szerint kitenné a megtelt táblát a határra. A keddi szövetségi és tartományi értekezleten a szövetségi kormány 37 500 menekült elhelyezéséről döntött. Az osztrák vezetés terve szerint 2019-ig a maximálisan befogadható menedékkérők száma 127 500 lenne – írja a Die Presse.

Az értekezleten részt vevő politikusok a következő három évre lebontották, mi az a menekültszám, amivel még a kilencmilliós állam képes megbirkózni.

2017-ben 35 ezer, 2018-ban 30 ezer és 2019-ben mindössze 25 ezer menekültet fogadna be Ausztria.

Az elképzelésre a kancelláriahivatal még nem bólintott rá. Az ország két vezető politikusa között sem teljes még az egyetértés. Werner Faymann osztrák kancellár (SPÖ) irányszámról, Reinhold Mitterlehner kancellárhelyettes (ÖVP) felső plafonról beszél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!