A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezentúl turbános rendőrökkel is találkozhatunk New York utcáin

Vágólapra másolva!
A New York-i Rendőrség (New York Police Department, NYPD) engedélyezte a szikh rendőrök számára, hogy a szokásos tányérsapka helyett turbánt viseljenek szolgálatban is, és megnövesszék a szakállukat.
Vágólapra másolva!

A döntést James O'Neill rendőrfőnök jelentette be szerdán, az újoncok avatási ünnepségén a Madison Square Gardenben – írja a Mashable.

Korábban a szikh rendőrtisztek a tradicionális turbánt csak az uniformishoz tartozó sapka alatt viselhették. Most viszont már a sapka helyett elegendő lesz egy kék turbán, amiről persze nem hiányozhat a NYPD felirat.

A szakállukat, amelynek szintén nagy jelentősége van a szikh vallási tradícióban, szintén megnöveszthetik majd, igaz, csak rövidre. Ez viszont így is nagy előrelépést, eddig ugyanis az 1 mm-nél hosszabb szakáll viselése tilos volt.

– mondta a döntésről James O'Neill. A rendőrfőnök arról is beszélt, hogy szeretnék olyan változatossá tenni a New York-i rendőrséget, amilyen csak lehet.

A szikh rendőrtisztek szövetsége üdvözölte a bejelentést, és büszke pillanatnak nevezte a szikhek számára világszerte. Egy másik amerikai szikh jogvédő egyesület viszont úgy gondolja, hogy nem mentek elég messzire a változtatásokkal. Szerintük a rendőrtiszteknek meg kellene engedni, hogy a turbánra és a szakállra vonatkozó mindenféle előírás nélkül végezzék a munkájukat.

Idén áprilisiban egyébként egy katonatiszt bíróságon nyert engedélyt arra, hogy turbánt is szakállt viselhessen szolgálatban, miután beperelte az Egyesült Államok hadseregét vallási diszkrimináció miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!