A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Májusban választ új elnököt Dél-Korea

PAK GUN HJE
Szöul, 2016. november 29. A korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnök sajtótájékoztatót tart Szöulban 2016. november 29-én. Pak Gun Hje kilátásba helyezte lemondását, amennyiben a parlament kidolgoz egy tervet a hatalom biztonságos átruházására. (MTI/EPA pool/Dzson Hon Kjun)
Vágólapra másolva!
Dél-Korea május 9-én elnökválasztást tart, amelynek keretében a szavazók döntenek a hatalmából elmozdított államfő, Pak Gun Hje utódjáról - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerdán.
Vágólapra másolva!

A választás időpontját a szöuli kormány szerdai ülésén jelentik be hivatalosan.

Az államfői feladatokat december óta ideiglenes jelleggel Hvang Kjo Ahn miniszterelnök látja el. Ő korábban jelezte: nem tervezi, hogy indul az elnökválasztáson, holott közvélemény-kutatások szerint ő lenne az egyik legesélyesebb konzervatív jelölt. Táborának nagy szüksége lenne hiteles jelöltre, hogy sikeresen felvegye a versenyt a liberális vetélytársakkal, például Mun Dzsae Innel, a legfőbb ellenzéki tömörülésnek számító Demokratikus Párt egykori vezetőjével.

Pakot egy korrupciós botrány miatt mentette fel hivatalából a dél-koreai alkotmánybíróság

múlt pénteken. Az elnöknő a hétvégén hagyta el a Kék Házként ismert dél-koreai államfői palotát.
Leváltásával Pak mentelmi jogát is elveszítette, és bíróság elé kell állnia korrupció miatt. Az ügyészség jövő keddre idézte be kihallgatásra.

Pak Gun Hje - keresik az utódját Forrás: MTI/EPA/POOL/Dzson Hon Kjun

Az ország első elnöknőjét, Pak Csong Hi katonai diktátor lányát azért függesztette fel decemberben hivatalából a dél-koreai parlament, mert kiderült, hogy bizalmas barátnője, Csoj Szun Szil kormányzati és személyi döntésekbe is beleszólhatott, holott semmilyen hivatalos tisztsége nem volt, emellett a kormányzat a gyanú szerint hatalmas pénzeket sajtolt ki dél-koreai nagyvállalatoktól, és a pénz végül olyan alapítványoknál landolt, amelyeket Csoj ellenőrzött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!