A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két nappal fia temetése után meghalt az anya is

TOPSHOTS Horizontal CONTEMPLATION SHOOTOUT CRIME AGAINST THE PERSON POLICE OFFICER POLICE MILITARY SALUTE
Las Vegas police officers salute at a memorial service for Charleston Hartfield, a Las Vegas police officer who was killed on October 1, 2017 when a gunman opened fire on a county music festival, in Las Vegas, Nevada on October 5, 2017. The Las Vegas gunman who carried out the deadliest mass shooting in recent US history also had scouted possible locations in Chicago and Boston, US media reported. / AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
Az USA történetének legtöbb áldozatot követelő lőfegyverrel végrehajtott merényletének 59 áldozata között ott volt Charleston Hartfield rendőrtiszt is. Maga után hagyott „végrendeletében" azt kérte, hogy vidám temetése legyen. Szívbeteg édesanyja viszont nem bírta elviselni a gyász terhét, és két nappal fia temetése után meghalt.
Vágólapra másolva!

Október 1-jén Stephen Paddock Las Vegasban szobát vett ki a Mandalay Bay Hotel 32. emeletén és gépfegyvereiből lőni kezdte a közelben megrendezett country zenei fesztivál húszezres közönségét. 59 embert gyilkolt meg, 546-an megsebesültek, végül a merénylő saját magával is végzett. Egyelőre nem sikerült tisztázni, hogy mi állt a hátterében a mészárlásnak, milyen indítéka volt Stephen Paddocknak. Az áldozatok egyike volt Charleston Hartfield rendőrtiszt is.

Rendőrmotorosok haladtak a temetési menet élén Forrás: AFP/Getty Images/David Becker

Bár a 34 éves rendőr egyáltán nem készült a halálra, sőt családot akart alapítani, két éve nősült meg. A felesége, Veronica a férje számítógépében mégis talált egy furcsa fájlt egy évvel korábbról. Félig-meddig viccből Charleston Hartfield leírta, hogy milyen temetést szeretne magának. Legfontosabb kérése az volt, hogy senki ne viseljen fekete ruhát, mert ez a szín túl komorrá teszi az eseményt. Pedig ő azt szeretné, hogy mindenki jól érezze magát a temetésen. Ennek érdekében meghagyta, hogy Nina Simone és Johnny Cash számait játsszák a temetés alatt. És ne magasztalják őt, szigorúan csak az igazat mondják róla.

Rendőr kollégák tiszteletadása Charleston Hartfield sírjánál Forrás: AFP/Robyn Beck

A temetésen elhangzó beszédekben nem kellett semmit eltúlozni, hiszen egy valóban kiváló rendőrről volt szó. A Fox News tudósítása szerint múlt hét pénteken kétezer ember búcsúztatta: családtagok, barátok és rendőr kollégák. Charleston Hartfield édesanyja, Sheryl Stilesnak már korábban is voltak problémái a szívével. Most szó szerint „meghasadt a szíve" a fiáért. A temetés után visszatérve a szállodába elesett a lépcsőn. Kórházba szállították, de két nappal később a szervezet feladta a küzdelmet az életben maradásért. Sheryl Stiles belehalt a gyászba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!