A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kis híján tragédiába torkollt az egy évvel ezelőtti Augsburg - Mönchengladbach német bajnoki mérkőzés, miután egy rendőrnek elsült a szolgálati pisztolya a stadionon kívül. Az ügy nyomozása lezárult, a vétkes egyenruhás a napokban áll bíróság elé.

2023. augusztus 19-én, a Bundesliga 1. fordulójában emlékezetes meccset játszott hazai pályán az Augsburg a Borussia Mönchengladbach ellen. A hazai csapat kétszer állt talpra kétgólos hátrányból, mégis a vendégek lehettek elégedettebbek a lefújás után, mivel egy 97. percben lőtt góllal elvittek egy pontot a WWK Arenából.

A mérkőzés mégsem a fordulatos 90+8 perc miatt maradt emlékezetes, hanem azért, mert a stadionon kívül szolgálatot teljesítő egyik rendőrnek véletlenül vagy szándékosan, de elsült a szolgálati pisztolya, a golyó pedig csak centikkel kerülte el egy kollégája fejét. A meg nem nevezett 27 éves rendőrnek augusztus 20-án kezdődik a tárgyalása az augsburgi bíróságon, és fél évtől 10 évig terjedő büntetés is várhat rá, írja a Sportschau című német lap.

Szándékos vagy véletlen lövés?

Az ügyben azért indult nyomozás, mert a körülmények igencsak furcsák voltak. Arra a kérdésre ugyanis, hogy miért lőtt be egy rendőrautóba, amiben négy kollégája ült, nem tudott határozott választ adni a gyanúsított. A rendőrség ugyan még aznap felfüggesztette a lövést leadó egyenruhást és lefolytatott egy belső vizsgálatot, de annak eredménye egyáltalán nem győzte meg az ügyészséget.

A vizsgálat jelenlegi állása szerint inkább volt szándékos a lövés. A meccsen szolgálatot teljesítő úgynevezett Támogató Egység (a bajor rendőrség különleges egysége) néhány, Nürnbergből átvezényelt tagja a kánikulai hőségben vízipisztolyokkal spriccelte egymást, mígnem a vádlott "bekeményített" és egy vízzel megtöltött gumikesztyűt dobott egy rendőrautóba, amiben szintén nürnbergi kollégái ültek. Az események ekkor némileg eldurvultak, amit a vádlott éles szolgálati fegyveréből ladott lövés zárt le. A lövedék centikkel kerülte el egy rendőr fejét, és végül a Gladbach-szurkolók egyik kisbuszának karosszériáját átütve állt meg.

Csak a szerencsén múlott

Óriási szerencse kellett, hogy ne torkolljon tragédiába az eset, a halálos lövedéket éppen csak elkerülő rendőrt így is sokkos állapotban vitték kórházba. A vádlott ügyvédjét megkereste a Sportschau, de az nem kívánt nyilatkozni, így majd csak az augusztus 20-án kezdődő és várhatóan négy napig tartó tárgyalás végén fog kiderülni, hogy mi is történt egy éve Augsburgban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!