Meghalt a francia iskolabusz-baleset hatodik áldozata is

Franciaország, iskolabusz, vonat
A France Bleu által közreadott képen mentőegységek dolgoznak a baleset helyszínén, ahol egy középiskolásokat szállító busz vonattal ütközött egy vasúti átjáróban a délnyugat-franciaországi Millasnál 2017. december 14-én. Négy diák azonnal szörnyet halt, tizenkilencen megsérültek, többen életveszélyesen.
Vágólapra másolva!
Hétfő este a kórházban meghalt annak a buszbalesetnek a hatodik áldozata is, amely múlt csütörtök délután történt a dél-franciaországi Millas település közelében. A vasúti átjáróban egy személyvonat szó szerint kettészakított egy iskolásokat szállító buszt. A helyszínen azonnal életét vesztett négy 12-13 éves gyerek.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenül járt autóbuszban a Christian Bourquin Líceum 11-15 év közötti 23 diákja utazott. A tragédia délután 4 órakkor történt, mindössze negyedórával azután, hogy a busz elindult Perpignanból.

A közeli Millas település vasúti átjárójában a személyvonat az ütközés következtében leszakította az iskolabusz hátsó részét.

A helyszínen négy 13 éves gyerek azonnal meghalt, 19-en súlyosan megsérültek, köztük a 46 éves buszsofőrnő is.

Mentőegységek dolgoznak a baleset helyszínén, ahol egy iskolásokat szállító busz vonattal ütközött egy vasúti átjáróban a délnyugat-franciaországi Millasnál 2017. december 14-én. Négy diák azonnal szörnyet halt, tizenkilencen megsérültek, többen életveszélyesen. Forrás: MTI/AP/France Bleu/Matthieu Ferri

A balesetben a személyvonat egy része kisiklott, az utasai közül csak hárman sérültek meg könnyebben.

Másnap pénteken viszont a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe az 5-ik, majd tegnap, azaz hétfőn este meghalt a hatodik diák is.

A baleset okát továbbra sem sikerült tisztázni, ugyanis a kórházban fekvő buszsofőrnő azt állítja, hogy a vonat érkezésére nem figyelmeztettek a jelzőfények, és a sorompók nyitva voltak, amíg a mozdonyvezető szerint azok le voltak eresztve. Ami biztos, hogy a busz a síneken volt.

Szakértők vizsgálódnak a baleset helyszínén a dél-franciaországi Millas településhez közel. Forrás: MTI/EPA/L'INDEPENDANT/MAXPPP/Michel Clementz

Szakértők szerint elképzelhető, hogy valamilyen technikai probléma miatt valóban nem működött a jelzőlámpa, vagy nem záródott le a sorompó, mint ahogy az sem kizárt, hogy a busz a két sorompó között rekedt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről