A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egy túlságosan barátságos delfin miatt tiltották meg a fürdést

delfin
Palackorrú delfin
Vágólapra másolva!
Egy franciaországi falu strandjain egy játékos kedvű palackorrú delfin miatt tiltották be a fürdést és a búvárkodást. Az esetről a BBC számolt be.
Vágólapra másolva!

A Franciaország észak-nyugati partján fekvő Brest városát sokáig szórakoztatta a Zafarnak becézett palackorrú delfin, aki együtt úszott a fürdőzőkkel és a kajakozókkal is.

Zafar később Bresttől délre ment Landévennec, egy 300 fős falu partjaihoz, ahol elsőre szintén megkedvelték a lakosok, később viszont egyre többeket kezdett el zavarni a jelenléte. A delfin ugyanis túl közel megy az emberekhez, és bár nem agresszíven közeledik,

sokan megijednek attól, ahogy már a sekély vízben is nekik megy,

még ha csak játékból is.

Palackorrú delfin (Illusztráció) Forrás: Wikimedia Commons

Múlt hónapban például egy úszót hajóval kellett kimenteni, mivel a delfin folyton megakadályozta, hogy kijusson a partra. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor múlt héten

Zafar orrával fellökött egy fiatal fürdőzőt.

Roger Lars polgármester ezért megtiltotta a fürdést és a búvárkodást a tengerparton, a lakók biztonsága érdekében.

A tiltás akkor lép életbe, amikor a delfin 50 méternél közelebb megy a partokhoz.

A bresti akvárium egyik szakértője szerint fennáll a veszélye annak, hogy Zafar akaratlanul és játékból ugyan, de árthat az embereknek. Egy bresti ügyvéd szerint viszont a tiltással túlreagálták a helyzetet, mivel a delfinek még soha sem okoztak balesetet a megyében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!