A brüsszeli terrortámadás áldozatainak boncolási jegyzőkönyveit lopta el egy dzsihadista

terrortámadások Zaventem Brüsszel 2016. március 22-én
Brüsszel, 2016. március 23. Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
Egy 27 éves dzsihadistát tartóztattak le Brüsszelben, mert ellopta a 2016-os terrortámadás áldozatainak boncolási jegyzőkönyvét tartalmazó merevlemezt. Belga hírforrások szerint az elfogott dzsihadista Szíriából érkezett vissza, ahol az Iszlám Állam oldalán harcolt.
Vágólapra másolva!

A Le Soir című belga napilap már korábban megírta, hogy a 2016. március 22-i terrortámadás áldozatainak boncolási jegyzőkönyvét tartalmazó merevlemezeket

a brüsszeli ügyészség épületéből lopták ki,

az elkövető egy diktafont is magával vitt.

Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légikikötőben Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

A merénylet áldozatainak szövetségét vezető Philippe Vansteenkiste szerint érthetetlen, hogy

valaki ezekhez az adatokhoz hozzá akart férni.

Szintén a Le Soir hozta nyilvánosságra – Ine van Wymersch ügyészségi szóvivő tájékoztatására hivatkozva –, hogy a merevlemezt a múlt héten lopták el, a lopással gyanúsított személyt elfogták, de a lemezt még nem találták meg.

A legfrissebb információk alapján

A vizsgálat még folyamatban van.

2016. március 22-én három robbantásos merénylet történt Brüsszelben: kettő a repülőtéren, egy a Maelbeek metróállomáson.

A támadásnak 32 halálos áldozata volt,

a sebesültek száma pedig 330-ra rúgott.

A sebesültek között két magyar állampolgár is volt.

A terrortámadást az Iszlám Állam migráns hátterű dzsihadistái hajtották végre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről