Az Iszlám Állam külföldi terroristáit fogták el Szíriában

Szíria
Syrian men ride a motorbike past damaged buildings in the rebel-held Bustan al-Qasr district in eastern Aleppo, on May 4, 2016. - The Syrian army said late on May 4 that it had agreed to calls from Russia and the United States for a two-day truce in Aleppo that would begin from 1:00 am on May 5. Renewed fighting in recent days, especially in and around Aleppo, had threatened the full collapse of the February 27 ceasefire agreement, a landmark in attempts to finally resolve a conflict that has left more than 270,000 dead. (Photo by KARAM AL-MASRI / AFP)
Vágólapra másolva!
A terroristák támadást terveztek azok ellen a civilek ellen, akik az Iszlám Állam elől menekültek. Összesen öt dzsihadistát fogtak el.
Vágólapra másolva!

A Szíriai Demokratikus Erők kurd-arab ernyőszervezet a honlapján azt írta, az elfogottak között két amerikai, két pakisztáni és egy ír állampolgár van. Az egyik amerikairól annyit közöltek, hogy Houstonból származik.

A lebombázott Aleppó 2016 májusában Forrás: AFP/Karam Al-Masri

A kurd erők nagyjából

ezer külföldi feltételezett dzsihadistát tartanak fogva, valamint a velük kapcsolatban álló 550 nőt és 1200 gyermeket.

A legtöbb nyugati ország vonakodik a foglyok átvételétől, és nyilvánosan visszautasítja ezeknek a harcosoknak a hazatelepítését.

A kurdok arra is figyelmeztettek többször, hogy egy esetleges török offenzíva esetén kénytelenek lesznek az elfogott külföldi dzsihadistákat szabadon engedni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről