A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Donald Trump üzent Soros Györgynek

PELOSI, Nancy; TRUMP, Donald; PENCE, Mike
Washington, 2019. február 6. Donald Trump amerikai elnök (b) kezet fog Mike Pence alelnökkel Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata elnöke mellett, amint évértékelő beszédére érkezik a kongresszus kétházi ülésén az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. február 5-én. MTI/AP/The New York Times Pool/Doug Mills
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo arról beszámolt, keddi évértékelő beszédében Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok déli határára tervezett fal felépítése mellett érvelt, elutasítva az illegális migrációt. Trump ezzel üzent a fal megépítését a leghatározottabban ellenző bevándorláspárti spekulánsnak, Soros Györgynek is, mert miközben Soros három méter magas kerítéssel veszi körül a luxusvilláját, addig egész Amerikát elárasztaná illegális migránsokkal.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Egyesült Államok első embere a Capitoliumban elmondott beszédében kitartott az ország mexikói határán építendő fal mellett.

Donald Trump elnök kezet fog Mike Pence alelnökkel, Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke mellett, amint évértékelő beszédére érkezik a kongresszus kétházi ülésén az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. február 5-én Forrás: MTI/AP/The New York Times Pool/Doug Mills

Trump elnök kompromisszumot és a demokratákkal közös erőfeszítéseket szorgalmazott a határvédelem ügyében, de leszögezte, hogy

a falat mindenképpen meg kell építeni.

Sürgős országos válságnak minősítette az amerikai-mexikói határon a latin-amerikai migránsáradat miatt kialakult helyzetet, és emlékeztetett arra, hogy már csak tíz nap van hátra a kormányzat teljes működésének biztosításához szükséges újabb szavazásig.

Felszólította a törvényhozókat, hogy állapodjanak meg a finanszírozáshoz szükséges összeg és a déli határbiztonság megteremtésének megszavazásában.

– közölte álláspontját.

Mint közismert, a washingtoni adminisztráció december 22-én részlegesen leállt: egyes kormányzati hivatalok alkalmazottai nem dolgoztak, a munkavállalókat szabadságra küldték, vagy még rosszabb esetben fizetés nélkül kellett dolgozniuk. A leállás oka az volt, hogy a demokraták és a republikánusok nem tudtak megállapodni a költségvetést illetően, mivel Trump 5 milliárd dollárt kért a déli határfal megépítésére. Mára már a legfontosabb hivatalokban véget ért a részleges leállás is. Ez volt eddig az amerikai történelem leghosszabb, 35 napig tartó részleges kormányzati leállása.

Trump a bevándorlási politika rendezését morális kötelezettségnek nevezte.

Az amerikai elnök régi álláspontját ismételte meg, miszerint híve annak, hogy az Egyesült Államok befogadjon a társadalom számára hasznos bevándorlókat, de ezeknek az embereknek törvényes úton kell az országba érkezniük.

Trump tehát ismét elutasította az illegális migrációt,

véleménye alapján ennek árát a tisztességesen dolgozó amerikai polgárok fizetik meg, részben a munkahelyük elvesztésével, részben pedig a közbiztonság romlásával.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlókkal emberkereskedők és fiatal nőket futtató bűnözők érkeznek az Egyesült Államokba.

Donald Trump hozzáfűzte:

Az amerikai elnök ezzel a kijelentésével egyértelműen

Soros Györgynek is üzent.

Kijelentette, hogy amíg

Soros György három méter magas fallal vette körbe a luxusvilláját

Az Origo is beszámolt róla, hogy a bevándorláspárti spekuláns a saját rezidenciáját magas fallal veszi körül.

A nyilvánosságra került videofelvételek és fényképek óriási felháborodást keltettek az amerikai, majd pedig a nemzetközi közvéleményben is.

A Daily Caller közölt cikket a „Walls Across America" című műsorról, amelyben szó esett az illegális bevándorlás mellett kiálló Soros György erődítményre hajazó rezidenciájáról is.

Mint ott elhangzott:

Mi több: tíz méterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek a betonfalra, a rezidenciát pedig fegyveres biztonsági őrök védik.

Magától vetődik fel a kérdés, hogy

Helyette miért nem nyitja meg a rezidenciáját az illegális bevándorlóknak?

Az amerikai emberek 72%-a egyetért Donald Trump elnök szigorú migrációs politikájával

A CBS hírtelevízió felmérése alapján az amerikai állampolgárok 76%-a általános értelemben pozitívan vélekedik az elnök évértékelőjéről.

Nagyon magas arányban,

72%-ban fogadják el Trump mostani beszédében ismertetett álláspontját a migráció kérdéséről.

Egy három héttel ezelőtt végzett közvélemény-kutatás értelmében,

az amerikai emberek többsége (54%) támogatta a fal megépítését.

Még a latin-amerikai bevándorlók és az őslakos indiánok körében is többségben voltak a falpártiak.

A CBS mostani felmérése alapján, alig három hét alatt a közvélemény még nagyobb részével sikerült elfogadtatnia az elnöknek a saját nézőpontját a migrációról.

Ez óriási sikernek számít.

Kijelenthetjük, hogy

Soros György ebben a témában (is) vesztésre áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!