A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megmérgezett vadállattetemek hevernek Nyitra környékén, nyomoz a rendőrség

megmérgezett vadállatok
Azt még nem tudni, hogy a több tucat vadállatot szándékosan, vagy hanyagságból mérgezték meg patkányméreggel.
Vágólapra másolva!
Több tucat megmérgezett, elhullott vadállatot találtak a természetvédők a felvidéki város határában. Az elhullott őzek, fácánok és vadnyulak patkánymérget ehettek - számolt be a Szlovák Távirati Iroda, a TASR.
Vágólapra másolva!

A vadállatok elhullását mérgezett, piros színű vetőmag okozta, amit ismeretlenek szétszórtak a környékbeli szántóföldeken – nyilatkozta Renáta Cuháková, a nyitrai rendőrség szóvivője.

Azt még nem tudni, hogy a több tucat vadállatot szándékosan, vagy hanyagságból mérgezték meg patkányméreggel Forrás: Polícia SR

Az elhullott állatokat egy helyi állatvédő találta meg, akinek először az tűnt fel, hogy a település határban bizonyos helyeken egyre több ragadozó madár és rágcsáló gyülekezett.

Szétszórt piros, azaz méreggel átitatott gabonamagvakat találtam a helyszínen.

Azaz így nemcsak a rágcsálók, hanem a többi vadállat, vagy akár az erre tévedő kutyák és macskák is ehettek belőle. Valószínűleg olyan vérritkító szerrel mérgezett gabonát ettek az állatok, amelynek hatására belső vérzésben pusztultak el – számolt be a TASR-nek Stanislav Kovác.

A szlovák rendőrség azt feltételezi, hogy további elhullott vadtetemek is előkerülnek még Forrás: Polícia SR

Az eddigi becsült anyagi kár átszámolva meghaladja a 200 ezer forintot. Az ügyben környezetszennyezés miatt indított eljárást a nyitrai rendőrség,

a tettes egyéves szabadságvesztésre számíthat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!