A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem jogszerű a Soros-féle tengeri migránstaxik magatartása

Almeria, 2019. július 30. Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Almeria kikötőjébe 2019. július 29-én. A Guardamar Caliope spanyol hajó 156 migránst vett a fedélzetére az Alboran-tengeren. MTI/EPA/EFE/Carlos Barba
Vágólapra másolva!
Nem jogszerű az a magatartás, amit a civil mentőhajók folytatnak a líbiai felségvizeken - mondta Tóth Norbert nemzetköz jogász az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorfolyamában.
Vágólapra másolva!

A jogászt annak kapcsán kérdezték, hogy NGO-k Líbia helyett Európába akarják hozni a hajóikra felvett illegális bevándorlókat.

A Proactiva Open Arms spanyol civil szervezet hajója

a líbiai partok közelében fedélzetére vett menedékkérők közül több mint 100-zal továbbra is kikötési engedélyre vár az olaszországi Lampedusánál.

Tóth Norbert megjegyezte, a spanyol zászló alatt hajózó hajónak Spanyolország fel is ajánlotta, hogy országuk partjainál kiköthetnek. Az, hogy a hajók ragaszkodnak az olasz kikötőkhöz, egyértelmű nyomásgyakorlás.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/EFE/Carlos Barba

A korábbi statisztikák alapján

a menekültügyi kérelmek nagy része megalapozatlan volt, így az érkezők döntő hányada nem lenne jogosult menekültügyi státuszra.

Tóth Norbert kitért arra, hogy a nemzetközi jog terén megjelent egy veszélyes új álláspont, amely szerint az európai államoknak az embereket akkor is be kell engedniük, ha nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók.

A címlapi kép illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!