A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
14:20Kajak-kenuKajak 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Tizenöt gyerek veszítette el az anyját a szombati tragikus balesetben - videó

romániai kisbusz balesete
A kisbusz egy üzletlánc női alkalmazottait szállította szombat hajnalban a bukaresti munkahelyükre, amikor a szerencsétlenség történt.
Vágólapra másolva!
Romániában kritikus állapotban van a tíz halálos áldozattal járó szombati autóbaleset négy sérültje. Valamennyiüket bukaresti kórházakban kezelik. Mint kiderült, a kisbusz egy üzletlánc női alkalmazottait szállította szombat kora reggel a bukaresti munkahelyükre, amikor egy kamion frontálisan beléjük rohant. A tíz áldozatból 9 a Munteni-Buzau nevű településről származik. Ott összesen 15 gyermek veszítette el az anyját - számolt be a fejleményekről a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Mint arról a hétvégén az Origo is beszámolt, az idei év legsúlyosabb romániai autóbalesete történt Ialomita megyében szombat hajnalban, a DN2A jelzésű úton, ahol frontálisan összeütközött egy kamion és egy kisbusz.

Az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a teherautó vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál, járműve pedig áthajtott a szembejövő sávba, ahol frontálisan karambolozott az utasokkal teli kisbusszal.

A kisbusz egy üzletlánc női alkalmazottait szállította szombat hajnalban a bukaresti munkahelyükre, amikor a szerencsétlenség történt Forrás: Román Katasztrófavédelem

Megszólalt az áldozatok munkáltatója is. Kiderült, hogy a kisbusz utasai a Mega Image egyik bukaresti üzletében dolgoztak.

- olvasható a vállalat hivatalos Facebook-oldalán.

Valószínűleg a román kamion sofőrje elaludt a volán mögött, és ez okozta a tragédiát Forrás: Román Katasztrófavédelem

A tíz halálos áldozatból 9 a Munteni-Buzau nevű községből származik, 8 közülük nő.

A településen összesen 15 gyermek veszítette el az édesanyját.

A G4Media.ro helyszíni riportja szerint a balesetben meghalt nők 22 és 50 év közöttiek voltak.

A vidéken nagy a szegénység, nincsenek munkahelyek, ezért mindannyian a 90 kilométerre lévő Bukarestbe ingáztak, ahol a Mega Image üzleteiben dolgoztak.

Mindenki gyászol a mintegy 4 ezer fős dél-romániai Munteni-Buzau nevű településen Forrás: Maszol.ro/G4Media.ro

Florin Stan polgármester elmondta, hogy a falubeli áldozatok közül nyolcat kedden temetnek el, egyet pedig már hétfőn. Addig is a helyiek folyamatosan gyertyákat gyújtanak és virágokat helyeznek el a község központjában lévő emlékműnél.

A legfrissebb rendőrségi közlés szerint még teljesen nem tisztázott, hogy a balesetet okozó kamionos miért sodródott le a sávjáról.

A bukaresti rendőrség három forgatókönyvet tart elképzelhetőnek: a sofőr elaludt, a sofőr rosszul lett, illetve a csúszós út vezetett a tragédiához. Az ügyben az urziceni bírósági ügyészség vizsgálódik. A tragikus balesetről készült videót itt nézheti meg:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!