Medve tört be a boltba Tusnádfürdőn

barna medve, medvebocs illusztráció
Egy barnamedve három bocsával tört be vasárnap este az egyik tusnádfürdői élelmiszerboltba (a kép illusztráció).
Vágólapra másolva!
Több alkalommal is medvéhez riasztották a román rendőröket vasárnap és hétfő virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Egy medve betört az egyik üzletbe is élelem után kutatva - számoltak be a történtekről a Maszol.ro erdélyi hírportálon.
Vágólapra másolva!

A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint

az elmúlt 12 órában négy esetben is szükség volt a közbelépésre medvék felbukkanása miatt.

Egy barnamedve három bocsával tört be vasárnap este az egyik tusnádfürdői élelmiszerboltba (a kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Először egy tusnádfürdői hölgy jelezte a 112-es segélyhívó számon, hogy

egy anyamedve három bocsával betört az egyik helyi üzletbe.

Mire a megyei rendőrök kiértek a helyszínre, az egyik hegyi csendőr elkergette a nagyvadat, amely később, már egyedül visszatért, és ismét megkísérelt bejutni az üzletbe, de akkor is elkergették.

Nem sokkal ezután egy férfi szintén az egységes segélyhívószámon jelezte, hogy medvét látott a település központjában cammogni. Nem sokkal később egy másik nő egy szemetes konténernél látott egy hatalmas medvét, majd hétfő hajnalban egy férfi pedig azt jelentette be, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt.

Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe.

A román rendőrség most is arra figyelmeztette a lakosságot, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon. Ne próbálják meg maguk elkergetni a vadállatot, semmi esetben se etessék őket, és ne közelítsék meg őket fényképkészítés céljából sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!