Már 13 halálos áldozata van az ítéletidőnek Dél-Koreában

esőzés földcsuszamlás Dél-Korea
Kaphjong, 2020. augusztus 3. Túlélőket keresnek egy ház romjai alatt mentők Kaphjongban 2020. augusztus 3-án, miután földcsuszamlás volt a dél-koreai településen. MTI/Yonhap
Vágólapra másolva!
Már 13 halálos áldozata van az ítéletidőnek Dél-Koreában. A heves esőzések miatt földcsuszamlás volt Kaphjongban, Szöul környékén pedig autópályákat árasztott el a víz.
Vágólapra másolva!

Legalább 13-an meghaltak, további 13 ember pedig eltűnt Dél-Koreában a heves esőzések okozta árvizek és földcsuszamlás miatt - írja a Global News a helyi hatóságok keddi jelentése alapján.

A cikk szerint

több mint ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Túlélőket keresnek egy ház romjai alatt mentők Kaphjongban augusztus 3-án, miután földcsuszamlás volt a dél-koreai településen Forrás: MTI/Yonhap/-

A katasztrófavédelmi hatóság tisztviselői szerint összesen több mint 14 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet öntött el a víz. A főváros, Szöul környékén a Han-folyó árasztott el több fontos autópályát, illetve hidat, ezek többségét azonban kedden már újra megnyitották.

Mun Dzsein dél-koreai elnök kedden rendkívüli ülést hívott össze,

miután előző nap utasította az országos és a helyi hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy elkerüljék a további áldozatokat.

Már 13 halálos áldozata van az ítéletidőnek, 13 ember pedig eltűnt Forrás: MTI/Yonhap/Rju Jung Szuk

A cikk kiemeli, hogy a szomszédos Észak-Koreában az állami média is lehetséges áradásokra figyelmeztetett a várható heves esőzések miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!