A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nagyon sok halottat nem tudnak azonosítani a bejrúti robbanás után

Bejrút
Bejrút, 2020. augusztus 7. Görög mentőalakulatok tagjai megrongálódott gépkocsik előtt Bejrútban 2020. augusztus 7-én, három nappal a kikötői negyedben történt hatalmas erejű, kettős robbanás után. A detonációk következtében elhunytak száma 154-re emelkedett, több mint ötezren megsebesültek. Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították. MTI/EPA/Vael Hamzeh
Vágólapra másolva!
Sok a külföldi munkás és teherautó-sofőr a bejrúti robbanás halálos áldozatai és az eltűntek között, ezért lassan halad az azonosítás. A múlt kedden történt ammónium-nitrát robbanásnak eddig 158 halottja van.
Vágólapra másolva!

Marván Abbúd, a libanoni főváros, Bejrút kormányzója az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak nyilatkozva azt mondta, sok áldozatot még nem tudtak azonosítani.

A szíriai kormány azt közölte, hogy a robbanás

több mint 158 megerősített halottja között mintegy 45 szíriai állampolgár van.

Libanonban a szíriaiak jelentik a legnagyobb munkástömeget. Ezek az emberek építkezéseken, a közlekedésben és a mezőgazdaságban találnak munkát a közel-keleti országban.

Mentőalakulatok tagjai Bejrútban, három nappal a kikötői negyedben történt hatalmas erejű robbanás után Forrás: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben

több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézkedések nélkül tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe.

Mintegy hatezren megsérültek és háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná.

A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!