A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Donald Trump tiltólistára tette a kubai szivart és a rumot

60 years ago, Fidel Castro came to power Horizontal ILLUSTRATION CIGAR CRAFT TRADES MAKING TOBACCO
A kubai szivar világszínvonalú, egyben fontos exportcikke az országnak
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök szerdán bővítette a Kuba elleni szankciókat, ezentúl tilos lesz szivart és rumot is behozni az Egyesült Államokba. Az elnök a Fehér Házban jelentette be döntését, miután ünnepség keretében kitüntetett 23 olyan amerikai és kubai-amerikai veteránt, aki részt vett 1961-ben a Disznó-öbölben végrehajtott kubai partra szállási kísérletben.
Vágólapra másolva!

Trump közölte: nem engedélyezik a dohányáruk és az alkoholtermékek behozatalát a karibi szigetországból, továbbá a Kubába utazó amerikaiak nem vehetnek igénybe olyan szállodákat, és nem lakhatnak más lakhelyeken sem, amelyek a kubai állam tulajdonában vannak.

Folyamatos harc a kommunista elnyomás ellen

"Ezek a döntések biztosítják majd, hogy amerikai dollárok ne finanszírozzák a kubai rezsimet" - fogalmazott. Leszögezte, hogy a döntések részei az amerikai kormányzat "folyamatos harcának a kommunista elnyomás ellen".

Az amerikai külügyminisztérium napokon belül közzéteszi azoknak a szállodáknak a listáját, ahol amerikai állampolgárok nem szállhatnak meg.

"Kormányzatom kiáll minden állampolgár mellett, aki Kubában, Nicaraguában és Venezuelában a szabadságáért harcol, és naponta azon dolgozunk, hogy a földtekének az a része is teljes mértékben szabad lehessen" - hangsúlyozta Trump. Hozzáfűzte: a háttérben egy sor dolog zajlik, de - mint fogalmazott: - "most nem beszélhetek ezekről, hamarosan úgyis meglátják".

A kubai szivar világszínvonalú, egyben fontos exportcikke az országnak Forrás: AFP/Gaston De Cardenas
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!