A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elegük van az amerikaiaknak a radikális baloldal utcai tombolásából és pusztításából

Vágólapra másolva!
Miközben az USA-ban a választási kampány az utolsó hónaphoz ér, és az első elnökjelölti vitára készültek, továbbra is feszült állapotok uralkodtak a nagyvárosok utcáin, miközben az amerikaiaknak egyre inkább elfogy a türelmük a felfordulást okozó radikális baloldali aktivistákkal szemben. A régóta várt elnökjelölti tévévitáról a sajtóreakciók nevezhetőek botrányosnak, semmint maga az esemény. Pillanatképek az amerikai választásokról - az Alapjogokért Központ válogatása.
Vágólapra másolva!

A baloldali sajtó nem kíváncsi a Biden család korrupciógyanús ügyleteire

A Szenátus Nemzetbiztonsági és Pénzügyi Bizottsága közös jelentésében megalapozottnak tűnő vádakat hozott fel Hunter Biden, Joe Biden elnökjelölt fia, Biden testvére, valamint sógornője ellen az ukrajnai ügyleteikkel kapcsolatban. Többek között kiderült, hogy Hunter 3 és fél millió dollárt kapott Moszkva volt polgármesterének az özvegyétől. A CNN, az ABC, a CBS és az NBC azonban úgy találják az ügyet, hogy mindennek nincs hírértéke. Ezért az esti hírműsoraikban említést sem igen tettek erről. A New York Times ezzel szemben címlapon foglalkozott a témával, de azzal a címmel vezették fel a korrupciógyanús ügyet, hogy „A republikánus nyomozás nem talált bizonyítékot Biden ellen". A Politico és a Buzzfeed továbbá úgy állította be a hírt, mintha semmilyen új fejlemény nem lenne a vizsgálatok során és a republikánusok csak megismételték volna korábbi vádjaikat.

Hunter és Joe Biden Forrás: csmonitor.com

Csökken a radikális baloldal tüntetéseinek támogatottsága

Egy új közvélemény-kutatás szerint csupán a válaszadók 39 százaléka támogatja a radikális baloldali tüntetéseket. Júniusban ez az arány még 54 százalék volt. A résztvevők 44 százaléka elítéli a megmozdulásokat. A mérés adatait még a legutóbbi erőszakhullám előtt vették fel, így a Breonna Taylor-ügy kapcsán kialakult múlt heti louisville-i tüntetések hatása még nem mutatkozhat meg benne. A feketebőrű amerikaiak 84 százaléka érzi úgy, hogy a rendőrség gyakrabban használ erőszakot feketék, mint fehérek ellen, de a latinók mindössze fele, és a fehérek csupán 42 százaléka ért ezzel az állítással egyet.

Radikális baloldali tüntetők Kölnben, 2020. június 6-án Forrás: AP/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved./Martin Meissner

Hétgyerekes anya az új alkotmánybíró-jelölt

A várakozásoknak megfelelően Trump elnök Amy Coney Barrett-et jelölte Ruth Bader Ginsburg megüresedett székébe. A bírónő jelenleg a 7. körzet fellebbviteli bíróságának tagja. 48 éves, 5 gyerek édesanyja, és 2 örökbefogadott gyerek anyja. Az örökbefogadott gyerekek Haitiről származnak és a 2005-ös és 2010-es földrengés után fogadták be őket férjével. Legfiatalabb édesgyereke Down-szindrómában szenved. Barrett hívő katolikus és tagja a „People of Praise" ökumenikus keresztény szervezetnek. Jogfelfogása szerint konzervatív, a politikai oldalaktól függetlenül nagyra becsült Antonin Scalia örökösének tartják, aki mellet ifjúkorában gyakornokoskodott is. A demokraták igazán nehezen találnak rajta fogást, hiszen fehér felsőbbrendűséggel nem vádolható két örökbefogadott fekete gyereke miatt. Lindsay Graham, a Szenátus Igazságügyi Bizottságának republikánus elnöke bejelentette: Amy Barrett meghallgatási folyamata október 12-én kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a szenátusi szavazás két hétre rá, október 26-án történhet meg legkorábban.

Amy Coney Barrett és családja az Ovális Irodában Forrás: https://www.kcrw.com/

Los Angelesben szinte vadásznak a rendőrökre

Rátámadtak egy rendőrre egy Los Angeles-i rendőrőrsön. A rendőrt horzsolásokkal és zúzódásokkal vitték kórházba – nincs életveszélyben. Egy férfi a rendőrőrsön összeveszett a rendőrrel, megszerezte annak szolgálati fegyverét, majd lövéseket adott le, melyek nem találtak el senkit. Egy másik rendőr rálőtt a gyanúsítottra, de célt tévesztett. Ezek után a lövöldöző kifutott az épületből, és autójával elmenekült. Egy másik esetben egy fekete SUV-ból ismeretlenek nyitottak tüzet egy szolgálaton kívüli rendőr autójára. A rendőr nem sérült meg.

Los Angelesben szinte vadásznak a rendőrökre Forrás: nytimes.com

Feszült vita, botrányos sajtóreakció

Megtartották az idei első elnökjelölti vitát. A vita belpolitikai témákban zajlott, több más mellett a jelöltek megvitatták az amerikai faji feszültségeket és a koronavírus-járvány kezelését. Donald Trump azonban nagy feladatot jelentett Joe Bidennek. A média kivétel nélkül „botrányos" vitáról számolt be, ráadásul kizárólag Trump elnököt hibáztatták ezért, pedig a valóságban Joe Biden volt felelős a személyes sértések többségéért, aki nem tudott mit kezdeni Trump harcias retorikájával. A The New York Times több más orgánum mellett pedig arra az egészen abszurd következtetésre jutott, hogy a szópárbaj győztese Kína volt.

Donald Trump és Joe Biden Forrás: https://www.inventiva.co.in/
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!