A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Otthonaik felgyújtásával fenyegetik Donald Trump szavazóit

Donald Trump
NEW HAMPSHIRE, USA - FEBRUARY 10: U.S. President Donald J. Trump delivers remarks at a Keep America Great Rally in Manchester, New Hampshire, United States on February 10, 2020. Kyle Mazza / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy szervezet listázza Donald Trump szavazóit, és az otthonaik felgyújtásával fenyegetik őket, amennyiben az amerikai elnök nem hajlandó elismerni, ha vereséget szenved a novemberi elnökválasztáson - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Több Donald Trumpot támogató választópolgárt is azzal fenyegettek meg levélben New Hampshire államban, hogy felgyújtják a házukat, ha a november harmadikán esedékes választáson a jelenlegi elnök kikapna, de nem ismerné el a vereségét – írja a Ripost a New York Post internetes kiadására hivatkozva.

- olvasható a levélben, melyet több New Hampshire-i lakoshoz is eljuttattak.

A WMUR nevű regionális tévécsatorna bemutatta az egyik 20-as évei elején járó címzettet, aki elmondta, hogy nagyon megijedt, és a levél elolvasása után azonnal értesítette a rendőrséget. A Kelly nevű hölgy utcafrontra néző kertje tele van Trumpot támogató kampánytáblákkal, melyeket a történtek ellenére sem hajlandó eltávolítani - írja a lap.

A nő szerint ezekkel a fenyegetésekkel nem tudják megakadályozni, hogy gyakorolja a szólás- és véleményszabadsághoz fűződő jogait.

A fenyegetőző levelek szövege, tördelése és tartalma minden esetben megegyezett, ami alapján arra lehet következtetni, hogy

egy ismeretlen szervezet listázni kezdte a New Hampshire-i Trump-szavazók nevét és otthonaik címét, és támadásokat helyezett kilátásba ellenük.

A helyi rendőrség vizsgálatot indított a levelekkel kapcsolatban. Első körben felszólították az Egyesült Államok Postaszolgálatát, hogy derítsék ki a feladó(k) nevét, ha az ő rendszerükön keresztül kézbesítették a leveleket. A nyomozás jelenlegei állása szerint viszont valószínűbb, hogy a küldeményeket személyesen dobták a címzettek postaládáiba - olvasható a Ripost oldalán.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a negyedik videó:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!