Migránsokat csempészett, majd drogfarmon dolgoztatta őket, és nagymamának hívatta magát velük

Pranvera Smith
Vágólapra másolva!
Migránsokat csempészett be az Egyesült Királyságba egy háromgyerekes angol nő. Az albán bevándorlókat aztán kannabiszfarmokon dolgoztatták, és mindezt egy segélyszervezet leple alatt. A háromgyerekes Pranvera Smith csak La Nonnának, vagyis a nagymamának hivatta magát.
Vágólapra másolva!

Több mint öt évnyi börtönbüntetésre ítéltek egy háromgyerekes anyát az Egyesült Királyságban, mert migránsokat csempészett be az országba, akiket aztán kannabiszfarmokon dolgoztattak - számol be az esetről a DailyStar.

A 47 éves Pranvera Smith, aki

La Nonna-nak, vagyis nagymamának hívatta magát,

2014-ben Birminghamben hozta létre a Freedom to Stay nevű jótékonysági szervezetet az élettársával, a 44 éves Flamur Dakával. A szervezet, amelynek alapításához még 10 ezer font támogatást is kicsalt a nő, névleg azért jött létre, hogy a szükséges papírok beszerzésével, szállásal és munkával segítse az albán menedékkérőket.

Elismerték a bűncselekményeket

Ez azonban csak álca volt, és

a pár embereket csempészet be kamionokkal a belgiumi Gentből az Egyesült Királyságba.

A szolgáltásaikért fejenként akár 10 ezer eurót is elkértek a migránsoktól, és még mint jótékonysági szervezet is vettek fel pénzt a becsempészett bevándolrók után.

Július 2-án azonban a belga hatóságok az egyik teherautójukból kiszabadítottak egy 21 éves albán férfit egy kikötőben, a nyomozók így jutottak el a párhoz, és átkutatták a Birmingham közelében lévő irodájukat. A hatóságok szerint csak 2020 első felében a párnak 130 "ügyefele" lehetett. Ahogy az ügy egyik nyomozója fogalmazott, az általuk elkövetett bűncselekmények cinikusak és kiszámítottak, ők maguk pedig egyszerű emberkereskedők és bántalmazók voltak.

A nőt és férfit végül többek között csalással és a bevándorlási törvények megsértével vádolták meg,

ők pedig minden pontban bűnösnek vallották magukat. Pranvera Smith-t öt év négy hónapra, Flamur Dakát pedig négy év börtönre ítélték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről