A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Több mint negyven autó rohant egymásba egy kínai autópályán - videó

Baotou–Maoming autópálya Kína
(180422) -- XIANGXI, April 22, 2018 (Xinhua) -- Aerial photo taken on April 22, 2018 shows the interchange of Baotou-Maoming expressway and Yongshun-Jishou highway in Xiangxi Tujia and Miao Autonomous Prefecture, central China's Hunan Province. (Xinhua/Long Enze) (ly)
Vágólapra másolva!
Több mint negyven autó ütközött össze egy autópályán Kína északnyugati részén a sűrű köd miatt. A balesetben legalább három ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Legalább három ember meghalt, és hatan megsérültek, amikor 43 autó futott egymásba a kínai Baotou–Maoming autópályán az ország északnyugati részén helyi idő szerint reggel hét óra körül - írja a Daily Mail.

A cikk a helyi hatóságok alapján azt írja, hogy a pályán lényegében három különböző helyszínen történt baleset, de mindegyik oka a sűrű köd volt.

Az állami televízió szerint a balesetben érintett volt egy metanolt szállító kamion is, és

több mint tíz autó kigyulladt az ütközés során,

több ember pedig csapdába esett a lángok miatt.

A hatóságok közlése szerint a helyszínre 16 tűzoltójármű és több mint száz tűzoltó érkezett, oltás közben pedig a mentők további túlélőket kerestek.

A cikkben emlékeztetnek, hogy Kínában gyakoriak a közúti balesetek: 2015-ben 180 ezer baleset történt, ezekben pedig 58 ezer ember halt meg. Az utóbbi években a hatóságok próbálták kiszűrni a rosszul karbantartott járműveket, visszaszorítani a gyorshajtókat, és igyekeztek felhívni a közlekedők figyelmét a veszélyekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!